STUDIELIV

ons, 04 mar 2015

Det fulde Roskilde program er på vej

Noel Gallagher’s High Flying Birds er et af de 24 nye navne der tilføjet Roskilde 2015

Navne som Muse, Pharrell Williams, Florence + The Machine og Disclosure får nu selskab af 24 yderligere navne på Roskilde Festivals plakat i 2015, og hermed er 78 ud af 169 offentliggjort.

Blandt de nye afsløringer er Noel Gallagher’s High Flying Birds og Mastodon, samt  et populært skandinavisk trekløver bestående af fortryllende folkpop fra de svenske søstre i First Aid Kit, den norske dj-sensation Kygo og de danske dancehall-legender Bikstok. Hermed er 78 ud af 169 navne offentliggjort. Præsentationsvideo af de nye navne

Britiske rockdyder og progressiv metal

Den tidligere Oasis-frontmand Noel Gallagher er en scenevant herre, der om nogen mestrer de alternative britiske rockdyder. Han er ved at spille sig varm med et hav af allerede udsolgte shows i foråret, og han ankommer til Roskilde Festival 2015 med sit band High Flying Birds og et helt nyt album, Chasing Yesterday, der er hans første udgivelse i fire år. De amerikanske metalkonger fra Mastodon har før demonstreret brutaliteten i deres gungrende og melodiske progressive metal for Roskilde Festivals publikum. Efter successen med deres roste album, "Once More ‘Round the Sun", fra 2014 er tiden atter inde til en hårdtslående seance på festivalpladsen. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger om offentliggørelsen af Noel Gallagher’s High Flying Birds og Mastodon: ”Noel Gallagher har formået at fastholde sin position som en gudsbenådet sangskriver med 100 % kontrol over den alternative, britiske rocklyd. Han spillede første gang hos os med Oasis for 20 år siden, da de lige havde udgivet deres debutalbum, så vi ser frem til at opleve, hvordan han udvikler sig som solokunstner, især nu hvor han er aktuel med sin første plade i fire år.” "Mastodon er et af de bands, som vi har et helt særligt forhold til på Roskilde Festival. De har fået fanskarer blandt rockfans langt uden for metalkredsene, og de bliver ved med at være vildt efterspurgte hos os år efter år. Det er efterhånden fire år siden, de sidst har leveret varen på Roskilde Festival, så nu skal det være igen." Og så vender de danske dancehall-legender Bikstok (nu uden Røgsystem) endelig tilbage med helt nyt materiale og en længe ventet koncert, der bliver deres første på Roskilde Festival i 10 år. Liste over offentliggjorte navne Programchef Anders Wahrén siger: ”Vi har stadig 91 kunstnere, som vi mangler at offentliggøre, og der er flere hovednavne og masser af nye og uhørte bands fra hele det musikalske verdenskort på trapperne. Det er faktisk et af de mest spændende og nervepirrende tidspunkter på sæsonen, hvor det enorme booking-puslespil skal gå op. Men vi regner med at offentliggøre den endelige plakat med 169 kunstnere i slutningen af marts, og vi knokler hver dag med at få alle aftalerne på plads.”