STUDIELIV

man, 15 maj 2017

Første gang på festival? Dette skal du pakke i din taske

Bliv klar til sommerens festivaler.

Sommeren er næsten over os, og det betyder festivalsæson. Spredt henover sommeren ligger de større festivaller som Northside, Tinderbox, Roskilde, Skanderborg, Copenhell og Nibe festival. Herudover er der et utal af mindre festivaller, som i rigt omfang kan stille både din festival- og musiklyst for en stund.

Er det første gang, du kaster dig ud i festivallivet, kan du være i tvivl om, hvad du egentlig skal medbringe. Vi har derfor valgt at lave en festivals-pakke-guide, så du er godt forberedt:

1) Tag forbehold for alt slags vejr

Du kan aldrig rigtig regne med det danske vejr og metrologernes forudsigelser, så derfor SKAL du pakke til både koldt, regnfuldt og solrigt vejr, så du er på den sikre side. Det gode er dog, at når du er på festival, så er det helt acceptabelt at rende rundt i den samme trøje 3 dage i træk – det er en del af festivalcharmen. Så pak lidt forskelligt, såsom lange bukser, en varm trøje samt t-shirt og kjoler eller shorts til de varme dage. Herudover bør du medbringe et regnslag, som kan pakkes sammen i tasken. Af fodtøj bør du både medbringe gummistøvler og sko, du kan holde ud til at gå i en hel dag i. Prioriter at have 2x fodtøj med, så du kan skifte, hvis det ene par bliver vådt eller giver vabler. Du skal også sikre dig, at dit telt er vind- og vandtæt. Der er ikke noget værre end at komme ned til et telt, hvor alt er blevet vådt efter en regnfuld aften. Så hellere spendere lidt ekstra på et godt telt, end at regne med moster Jyttes gamle, der har ligget i kælderen og mørnet de sidste 2o år. Der findes søgemaskiner på nettet, hvor du kan sammenligne priser online, så du finder det billigste og bedste. Sørg også for, at din sovepose kan klare tilstrækkeligt med kulde, så du ikke ligger og fryser natten lang og er uoplagt til en lang festivaldag, dagen derpå.

2) Hav styr på dit musikprogram

Du har måske en idé om, hvilke kunstnere på festivalprogrammet, du gerne vil høre. Det er dog ikke sikkert, at de forskellige kunstnere er spredt ud over dagen, så du kan høre dem alle sammen. Ofte vil der være sammenfald med de forskellige koncerter. Desuden er festivallen spredt udover et større område, og når der er mange mennesker samlet på et sted, kan det tage tid at komme fra den ene koncert til den næste. Du bør derfor lave en prioriteret liste over, hvilke koncerter du som minimum vil høre hver dag og indregne gå-tid fra en koncert til den næste. Du har også brug for et pålideligt armbåndsur, fra eksempelvis Watchbands Danmark, så du ikke bliver hægtet af din plan, hvis din mobil går tør for strøm undervejs.

3) Ekstra strøm til mobilen

Det leder os til næste punkt, for en mobiltelefon med strøm er en af dine vigtigste redskaber på festivallen, både når du skal i kontakt med dine venner og familie, skal finde vej rundt på festivalområdet, skal tage fede billeder til Instagram og tjekke dagens vejrudsigt forud for en lang dag væk fra din lejr. Det er oftest muligt at få ladet sin telefon i de forskellige servicetelte, men da der kan være run på ladestationerne, og de desuden er lukket om natten, vil det være en fordel at investere i en ordentlig powerbank, du kan have med dig i teltet eller på festivalpladsen, når mobilen løber tør for strøm.
None

None

4) Survivalkit

Begynd i god tid at indsamle dit survivalkit sammen af ting, som vil være for tidskrævende at skulle finde og købe på selve festivalspladsen. Dette ’kit’ kan inkludere; hovedpinepiller, plastre, relevant medicin, desinficerende håndsprit, vin- eller øloplukker til medbragte drikkevarer, ørepropper, der kan udelukke nattelarm og for høj musik, ekstra kontaktlinser, solcreme, kondomer og andet praktisk i den dur.

5) Et åbent sind

Hvis du aldrig har været på festival før, så kan det være svært at vide, hvad man går ind til. Det er derfor essentielt, at du bevarer en positiv attitude overfor den noget anderledes livsstil, så du ikke går og surmuler eller er negativ. Det påvirker ikke kun din egen oplevelse, men også dine venners. Festivallivet indebærer blandt andet, at du må tisse og besørge på ildelugtende toiletter, at du kan komme til at skulle bade i overfyldte fælles baderum sammen med mange andre, at du nærmest konstant er snavset på grund af støv og mudder, at du må indfinde dig med lunkne øl og et meget rodet telt. Tag det som en oplevelse! (Indlægget er sponsoreret)