STUDIELIV

ons, 09 aug 2017

Fordi du holder af din kværn

Der findes Peugeot kværne til et hvert hjem.

I middelalderens Europa var man besat af det sorte krydderi "peber" som var mere værd end guld, og kunne sågar anvendes som betalingsmiddel. Kongelige satte tjenere til at vogte deres peber dag og nat, og de velhavende gemte det i klæderne. Peber var også eftertragtet til medicin, der kunne bruges som et vidundermiddel mod alt lige fra hoste til slangebid.Jagten på peber førte til opdagelsen af verdensdele og lagde tusinder af slaver i lænker, før det omsider blev hverdagskost fra din kværn.

I dag ville det jo være fuldkommen utænkeligt at skulle undvære salt & peber, både i og ovenpå maden. Man kan naturligvis vælge den nemme løsning og købe et færdigmalet produkt, men her gælder det samme, som for alle andre krydderier, at den bedste aroma og derfor smagen, opnås ved at kværne, male eller på anden måde forarbejde det tørrede eller friske produkt inden anvendelsen. Her er det at Peugeot kværnene kommer ind i billedet. De har udviklet et kvalitetsprodukt, som er unikt på grund af deres patenterede kværnemekanisme, som er designet til hvert krydderi. Så Salt & Peber kværne fra Peugeot er absolut toppen inden for "kværne". Peugeot har eksisteret siden 1810 og har siden udviklet og designet kværne, som i dag er det foretrukne mærke for mange kokke og familier i Danmark. Der findes en Peugeot kværn til hvert hjem – uanset om du ønsker en moderne eller klassisk kværn, så tag et kig ind i vores salt- og peberunivers!
None

None

"Pebersvend" kaldes meget store peberkværne, som man i gamle dage gav til pebersvende - altså ungkarle - på deres 30 års fødselsdag. I dag er de kæmpe peberkværne et typisk syn på en god italiensk restaurant. Peugeots store peberkværne er lavet i deres signaturmodel "Paris". Søndagsavisens test, foretaget af kokken Michael Løve Blisby sammen med kollegaen Jacob Kolstrup Zederkof, vurderede otte peberkværne ud fra følgende kriterier: Hvor godt ligger den i hånden? Hvor godt kværner den peberet? Giver den en ordentlig modstand, når du kværner? Og hvor nemt eller svært er den at fylde med peberkorn? Peugeot får topkarakter i det hele, selvom den kunne ligge bedre i hånden. Fra ny er overfladen lidt glat og kan glide, hvis du har fedtede fingre Konkurrenterne har haft 170 år til at lave en bedre peberkværn end Peugeot. Men det er ikke lykkedes nogen af dem, viser Søndagsavisens test. »Peugeot er kommet for at blive. Det er ikke den peberkværn, man holder bedst på, men den bliver bare ved og ved,« siger Michael Løve Blisby, der er kok og underviser ved Hotel- og Restaurantskolen. Peugeot har eksisteret siden 1810 og har siden udviklet og designet kværne, som i dag er det foretrukne mærke for mange kokke og familier i Danmark. Der findes en Peugeot kværn til hvert hjem – uanset om du ønsker en moderne eller klassisk kværn, så tag et kig ind i vores salt- og peberunivers! (Indlægget er sponsoreret)