STUDIELIV

fre, 01 feb 2019

Go Go Berlin i frit fald

Go Go Berlin drager på dansk turné i marts.

Efter tre års udgivelsesstilhed og en musikalsk dannelsesrejse er Go Go Berlin tilbage med ny musik og ny lyd. ’Here Comes The Darkness’ udkommer den 1. februar.

I løbet af de næste par måneder begynder et nyt kapitel at tage form for bandet. Go Go Berlin bliver et medlem mindre, og deres øvelokale i Århus, ombygger bandet til et indspilningsstudie. Langsomt begynder Go Go Berlin at finde fodfæste i deres nye omgivelser. Selvtilliden vokser i takt med, at bandet tager styringen over egne kreative kræfter, og de mange idéer, der er opstået i de seneste par år, bliver prøvet af. En dag kommer bandets manager forbi med en mikrofon og et par høretelefoner, og bandet tager hul på at skrive nye sange. Christian Vium, Go Go Berlin: ”Vi sagde farvel til det gamle Go Go Berlin og begyndte at omtale os selv som Go Go Berlin 2.0. Det satte gang i kreativiteten, og vi gav os selv lov til at eksperimentere med nye lyde og idéer. Alt var lige pludselig tilladt. Men i processen står man også som en forvirret Columbus, der ikke aner, hvor man kommer til at gå i land.” https://youtu.be/7AgoJBHUNfw?t=3

Mørket må gerne være med

Singlen, ‘Here Comes The Darkness’, er første single fra bandets kommende album og slår tonen an for stilskiftet hos Go Go Berlin. Et stilskifte som Gaffas udsendte anmelder til en koncert sidste år beskrev med ordene: “Den nye Go Go Berlin-lyd fører formentlig til bandets endelige gennembrud”. Bandets varemærke, retro-rocklyden, som blæser publikum bagover på scener over hele verden har fået et elektronisk islæt. Frontmand, Christian Viums, rå og kraftfulde vokal fører an i et projektil af synthesizers, keys og elektroniske beats, men bassen og bandets bankende hjerte, guitaren, spiller stadig en central rolle. ‘Here Comes The Darkness’ griber fat i Christian Viums bekymringer over ikke at kunne hjælpe bandet videre ovenpå den hektiske tour: Christian Vium, Go Go Berlin: ”I tiden lige efter touren havde jeg sindssygt svært ved at falde i søvn om aftenen. Jeg var frustreret over, at jeg ikke kunne hjælpe bandet i gang igen, så vi kunne komme ud af det her pitstop eller den her limbo, vi var havnet i. ”Here comes the darkness” handler netop om den følelse, at mørket altid kommer snigende; også selvom man prøver at gøre gode ting for sig selv. Men det er også ok, og den følelse skal der sgu også være plads til.” Christoffer Østergaard, Go Go Berlin: ”Det skal jo aldrig blive hverdag at spille på Bøgescenen eller at vågne op i en ny by. Og når autopiloten begynder at vise sig, så er det første tegn på, at man skal trække stikket. Det er simpelthen nødvendigt.” Christian Vium, Go Go Berlin: ”Vi har oplevet så mange vilde ting på kort tid, så det var svært at geare ned. Det føltes faktisk lidt som et nederlag at skulle skrue ned for tempoet. Og hvem fanden er jeg, når jeg ikke er forsanger.”

At turde trække stikket

I 2017 vågner Go Go Berlin op efter en anmelderrost tour, der har bragt bandet gennem hele Europa, Asien og USA - men for første gang i 4 år er bandkalenderen tom. Den hektiske touraktivitet er skiftet ud med en voksende usikkerhed om, hvad næste skridt er for Go Go Berlin, og i ly af øvelokalet, vælger bandet at trække stikket og kaste sig ud, hvor de ikke kan bunde, i deres søgen efter svaret.   Fakta: Go Go Berlin arbejder i øjeblikket med deres tredje album, der er sat til at udkomme i efteråret. Bandet drager på dansk turné i marts. Se tourplanen her Bandet har udgivelserne New Gold (2013) og Electric Lives (2015) bag sig. Go Go Berlin består af Christian Vium (vokal, guitar), Mikkel Dyrehave (guitar), Christoffer Østergaard (trommer) og Anders Søndergaard (keys).