STUDIELIV

man, 31 okt 2016

Gør din boligdrøm til virkelighed

Første gang du køber bolig, bør du søge rådgivning.

Har du længe gået rundt med en boligdrøm, er det måske på tide, at du får gjort din drøm til virkelighed. Boligkøb er et begreb, der er forbundet med mange overvejelser og beslutninger. Skal du gribe det an på den rigtige måde, er det afgørende, at du har den grundlæggende viden på plads.

Skal dit hus bygges fra bunden? Hvordan skal du finansiere din bolig? Det er blot nogle af de spørgsmål, du skal svare på, hvis du skal opfylde din store boligdrøm.

Skal dit hus bygges fra bunden? – Overvej et arkitekttegnet hus

 Stiller du strenge krav til din kommende bolig, og har du en helt klar idé om, hvordan boligen skal se ud? I så fald bør du overveje at bygge huset fra bunden, så huset bliver præcis, som du vil have det. I dag er danskerne mere og mere tilbøjelige til at få tegnet et arkitekttegnet hus, hvor man ikke behøves at gå på kompromis med noget. Der er mange fordele forbundet med at bygge et hus fra bunden, som faktisk ikke behøves at koste en formue. Der er stort set ikke dét, der ikke kan lade sig gøre, hvis man vælger at få bygget et hus fra bunden. Du får bl.a. stor indflydelse på funktionalitet og æstetisk, ligesom du er herre over rumfordeling, udformning og indretning. Vælger du et arkitekttegnet hus, vil du få et hus, der afspejler dig og din families stil. Du kan med fordel stifte bekendtskab med nogle af de mange huskoncepter, hvor bl.a. oneroom er repræsenteret. Står et moderne lavenergihus øverst på din ønskeliste, kan du få opfyldt det ønske. Du kan få tegnet et lavenergihus med oneroom, som byder på en verden af muligheder.

Hvordan skal du finansiere din bolig? – Optag et lån og få rådgivning

Du har ikke mulighed for at gøre din boligdrøm til virkelighed, hvis du ikke har tænkt over, hvordan du vil finansiere din bolig. Har du ikke en stor opsparing, bør du optage et realkreditlån og boliglån, som er det mest nærliggende. Er det første gang, du skal købe bolig, bør du søge køberrådgivning. Der er nemlig rigtigt mange praktiske- og juridiske ting, man skal være bekendt med, før man skriver under på en købsaftale. Skal boligkøb være en god oplevelse, så bør det foregå trygt og problemfrit. Allierer du dig med en køberrådgiver, kan du få afklaret dine eventuelle spørgsmål og bekymringer. BRF er et af de realkreditinstitutter, der tilbyder professionel køberrådgivning. Du får en personlig rådgiver, som bl.a. kan hjælpe med valg af lån, sikre samlet finansiering og meget mere. Køberrådgiveren har også til opgave at hjælpe dig med at koordinere samarbejdet med boligadvokaten og byggeteknikeren. Du kan altså være sikker på at være i gode hænder, så du kan gøre dit boligkøb til en god oplevelse. Har du behov for køberrådgivning, så klik her og find en køberrådgiver i nærheden af din bopæl. (Artiklen er sponsoreret)