STUDIELIV

fre, 26 maj 2017

Jelling Musikfestival er i fuld gang

Festivalsæsonen er i gang, og vi er taget med på et af de første tog til festival-land, nemlig Jelling Musikfestival.

Tekst: Emma Andersen Thomsen

Foto: Sophie Baagø Olsen

None

None

Rapport fra den første dag:

Klokken 10:00 startede køen for påsætning af armbånd, og der gik ikke lang tid, før folk stod helt oppe ved hegnet, som gav indgang til camp pladsen klokken 12:00. Folk ventede gerne to timer og havde en fest i ventetiden, hvor der kunne købes øl, accessoires, mad, og så var der ikke mindst linet op med en DJ’s, som holdt stemningen kørende. Folk var ikke blege for at drikke, så de ventede spændt på at komme ind på pladsen. Nogle skulle løbe med trillebøre, trækvogne, sækkevogne og ikke mindst kælke.

None

None

Gulddreng afsluttede den første aften ved teltscenen, hvor han spillede kl: 00.30. Næsten samtlige gæster var kommet en time før for at stå forrest. Da der var 15 minutter, til han gik på, stod folk og råbte hans navn, indtil showet startede.

Han startede sit show med en mørk scene, hvor der i baggrunden blev fortalt om en legende og en Gud, som hedder Gulddreng. Derefter kom han kørende ind på scenen på et segboard af guld med sin store pelsfrakke, guldkæder, solbriller - og hætte på og sprøjtede efterfølgende champagne på folk, hvilket resulterede i, at han levede op til det image, han har påtaget sig og fået.

None

None

Han startede ud med at spille ”Hva så”, hvilket faldt i god jord hos publikum, og der blev skrålet med på hele sangen. Samme stemning fortsatte, da han efterfølgende fulgte trop med at fortælle om en ekskæreste, der havde været en ”møg so”. Det ledte op til næste nummer ”Utro”, hvor folk igen kunne synge med på hele nummeret.

Gulddreng havde valgt at have en bassist, trommeslager og hans sædvanlige DJ Guldsmed med på scenen. Hvor han oftest vælger kun at have sin DJ med til de mindre koncerter. Gulddreng roste publikummet og fortalte, at han følte sig hjemme på Jelling, og at det er et af højdepunkterne i hans karriere, da han selv har stået som tilskuer i sine ungdomsår. Publikum støttede højlydt op og hvinede i kor.

Koncerten bød også på ny præsentation af en nyere kunster og en ny sang, hvor Oscar, der har lavet ”Vi op” med DJ Guldsmed, sang ”Under vandet” med Gulddreng.

Løbende under koncerten fik Gulddreng præsenteret nogle helt nye sange, som fik en stor opbakning fra publikum. Publikummet var så vilde med guldrengen, at der stod folk helt oppe fra scenen og fyldte hele teltet ud, og de fortsatte hele 20 meter uden for teltet for at høre ham.  Guldrengs koncert featuring Oscar var uden tvivl et stort hit på Jelling Musikfestival 2017’s første aften.

None

None