STUDIELIV

tor, 05 jan 2017

KARL WILLIAM

Lev drømmene ud – så kan alt lade sig gøre!

Karl William, manden bag den særlige stemme, fylder os med eftertænksomhed og poesi i sine sange. Hans tekster minder os om livet, og alle de sider af historien, som vi har det med at tage for givet. Det er ikke uden grund, at Karl Williams musikkarriere har taget fart gennem de sidste par år. Som han selv slår fast »Hvis bare man lever drømmene, så kan alt lade sig gøre«

Tekst: Karoline Elsig

Foto: Emil Klitsgaard

Karl William er opvokset i Aarhus, hvor han i sin barndom gik på Aarhus Friskole. Musik var fast på skemaet, og allerede her begyndte den første kærlighed for musikken at spire for den unge Karl William. Tanken om musikerkarrieren havde dog ikke strejfet ham. Som barn drømte han om noget helt andet:

»Som barn drømte jeg den helt simple drengedrøm om at blive fodboldspiller,«

fortæller Karl William og husker tilbage på sin barndom i Aarhus Faktisk opstod tanken om en levevej inden for musik først meget senere forklarer Karl William:

»Da jeg var omkring de 17 fandt jeg ud af, at jeg ville satse lidt mere på musikken.«

Det var nemlig i de senere teenageår, at den nu 21-årige musiker droppede ud af Aarhus produktionsskole og begyndte sangskrivningsprocessen. Denne beslutning viste sig kort efter at vende op og ned på hans liv.

Vinderen af P3 Guld

Det er en stolt og strålende Karl William, vi møder til interview, og det er ikke uden grund. Karl William var nemlig den heldige vinder af P3 Guld prisen 2016, og det er helt sikkert noget, der styrker hans selvtillid:

»P3Guld har betydet, at jeg har fået lyst til at lave en masse musik. Det har givet mig en enorm god følelse og en masse selvtillid. Jeg har fået ekstra meget blod på tanden, og nu vil jeg bare udnytte mit potentiale til at lave noget musik og samtidig slappe af i det – det er meget vigtigt for mig.«

Siger Karl William med glæden lysende ud af ham.

Smuk poesi om livet og alt det andet

Hans tekster bringer emner op, som vi måske ikke altid taler så meget om. I følge musikeren selv, er det de små og lidt skjulte historier, der fanger hans interesse. Mange af hans sange handler om kærlighed og ulykkelig kærlighed, som pakkes ind og forvandles til smuk poesi af Karl Williams lyrik.

»Jeg prøver at sætte fokus på så mange ting som muligt. Jeg vil gerne give et billede af det hele og prøve og nævne alle de forskellige hjørner af historien.«

Et pænt farvel til fodboldspilleren

Det er helt sikkert, at vi kommer til at høre meget mere til Karl William inden længe. Og heldigt er det, for alle os, der elsker at lytte til Karl WIlliams sange, at han endte med at følge musikerlivet og droppede drømmen som fodboldspiller.

»Jeg tror, at jeg skal give mig selv, og dem der lytter til min musik, den tjeneste at gå musikervejen frem for at udleve drømmen som fodboldspiller. Jeg tror ikke jeg vil gøre nogen gavn på en fodboldbane,« g

riner Karl William og vi slutter interviewet af.

Fra Karl William til dig

- Et råd med på vejen

”Lev dine drømme ud, så kan alt lade sig gøre!

Lav noget musik, eller hvad end du interesserer dig for, og tro på det!