STUDIELIV

søn, 27 okt 2019

Livet som udvekslingsstudent i USA

Sponsoreret indhold

Som udvekslingsstudent i USA får du en masse nye venner, bliver god til engelsk og har mulighed for at tage en række fag, som du ikke kan herhjemme i Danmark. Du kommer til at bo hos en familie, der inkluderer dig i deres hverdag.  For mange, der lytter til amerikansk musik og ser amerikanske film og serier, opstår der en drøm om, at de kan prøve at bo i USA. Hvis den allerede opstår, når du er teenager, kan der være lang tid til, at du kan tage derover på egen hånd og bo – og dog. Hvis du tager til USA som udvekslingsstudent, har du nemlig mulighed for at prøve at bo i Guds eget land, selvom du ikke er særlig gammel.  Organisationer som Into Highscool sender unge helt ned til 14 år til USA. Du er derfor langt fra for ung til at kunne tage af sted. Det er i hvert fald ikke et problem at overbevise organisationen – så skal du bare overbevise dine forældre. 

Gode argumenter til dine forældre 

Du overbeviser nemmest dine forældre ved at fortælle dem om dem mange fordele, der er ved, at du tager af sted. Når du tager til USA, bliver du virkelig god til engelsk. Du møder også en masse nye mennesker, og i den verden, vi lever i, er det netop en stor fordel, at du er god til at opbygge et netværk.  Derudover kommer det jo heller ikke til at være et år, hvor du bare slapper af og hygger dig. Du skal jo rent faktisk også gå i skole i det år og kommer derfor til at lære en masse.  Faktisk kommer du til at have mulighed for at have nogle helt andre fag, end du har herhjemme, fordi der ikke er den samme undervisning for alle i USA, som vi ellers kender det fra Danmark. Når du rejser med en organisation som Into Highschool, skal du have engelsk og historie, men kan derudover selv få lov til at vælge dit skema. Som udvekslingsstudent i USA kan du derfor for eksempel have astronomi, teater og fotografi. Læs mere om det her.  

Bliv en del af en amerikansk familie

Når du tager til USA som udvekslingsstudent, kommer du typisk til at bo hos en amerikansk familie. Du kan også vælge at bo på en kostskole. Dermed kommer dit år til at minde meget om, at du går på efterskole – bare i et andet land.  Mange vælger dog at bo hos en familie, da det er rart at have dem at støtte sig til, når du er væk fra din egen familie. Værtsfamilierne er udvalgt ud fra, at de gerne vil inkludere dig så meget som muligt i deres hverdag. Du vil derfor blive inviteret med til alle de store begivenheder som Halloween, Super Bowl og utallige barbecuefester. Her er nogle sjove spørgsmål, som du bruge hos din nye familie. Dit år i USA kommer derfor til at være fyldt med nye og spændende oplevelser, hvor du virkelig lærer en anden kultur at kende. Det er med til at gøre, at du ikke bare kommer hjem med en masse minder, men også en følelse at høre til i et andet land.