STUDIELIV

tir, 02 okt 2018

Løb dig til en bedre form

Nogle foretrækker at løbe alene, imens de for eksempel lytter til deres yndlingsmusik.

Flere og flere danskere vælger at hoppe i løbetøjet, når formen skal finpudses eller forbedres. Løb er især blevet populært som sport, fordi det er en motionsform, der henvender sig til nærmest alle – ung som gammel – ligesom det er muligt at dyrke løb, stort set uanset hvor du befinder dig. Tilmed er det, når du først har investeret i et par løbesko og et sæt løbetøj, en forholdsvis billig – for ikke at sige gratis – form for motion.

Mange vælger både at løbetræne ude og inde alt afhængig af vejret, og i tilfælde af at løbetræningen foregår indendørs, vil det som oftest være på et løbebånd. Hvis du overvejer at investere i et sådant til dit hjem, så du altid har løbetræningen lige ved hånden, kan du på testfabrikken.dk læse en masse gode råd til, hvordan du finder frem til den rette variant. Herunder vil vi desuden komme ind på, hvilke forskellige muligheder du har for løbetræning, og hvordan du med fordel kan kombinere din løbetræning med andre motionsformer.

Kom i form derhjemme på et løbebånd

Med et løbebånd i hjemmet er du aldrig tvunget til at tage ned i det lokale fitnesscenter, for at forbedre din kondition. Dette er især fordelagtigt på regnvejrsdage og på dage, hvor det generelt er koldt og vådt udenfor, og hvor du helst vil klare træningen derhjemme. Hvis løbebåndet står i hjemmet, har alle i familien desuden mulighed for at benytte dette, og I kan altså på den lange bane sparer mange penge i forhold til, hvis I hver måned skal betale for ét eller flere fitnessabonnementer. På markedet for løbebånd findes der et utal af modeller, og hver model har sine egne særlige egenskaber og specifikationer. Hvis du er i tvivl om, hvilket løbebånd der vil være det rette for dig, kan du her finde en guide til valg af det rigtige løbebånd.

Løbeklubber popper op alle vegne

Nogle foretrækker at løbe alene, imens de for eksempel lytter til deres yndlingsmusik eller til den nyeste popcast. Andre vil langt hellere løbe sammen med andre, hvor man i fællesskab har mulighed for at motivere hinanden. Desuden finder de fleste det nemmere at komme ud på den daglige eller ugentlige løbetur, hvis de har en aftale med en eller flere andre, der venter på dem. Har du imidlertid ikke en fast løbemakker, men vil du gerne løbetræne med andre, kan du prøve at undersøge dit lokalområde for løbeklubber. Nye løbeklubber popper hele tiden op, og bor du i en af de større byer, kan du med garanti finde et tilbud, der vil matche dine præferencer.

Kombinér løbetræningen med andre motionsformer

Løb er utrolig sundt for meget, men nogle oplever også at få skader eller lignende på grund af løbetræningen. Hvis dette er tilfældet for dig, er det oplagt, at du overvejer at kombinere din løbetræning med andre motionsformer. Det kan eksempelvis være spinning eller træning på en crosstrainer. Begge disse to former for motion vil styrke til kondition, og eksempelvis crosstraineren og spinningcyklen er mindre belastende for især dine knæ, end løb er.
None

None