STUDIELIV

søn, 03 feb 2019

Mastodon – support Kvelertak & Mutiod Man

Train, Aarhus 02.02.2019

Anmelder - Nicky Hartmann

Foto - Anders Teibel

Train havde arrangeret at Mastodon (US), lagde vejen forbi Aarhus, som den eneste koncert i Danmark, og inviterede dermed Aarhus’ metalfolk til metal fra øverste hylde.

Mutoid Man (US)

En total udsolgt koncert, begyndte at fylde Train til aftenens første opvarmning - Mutoid Man (US). Forstil dig at vågne op med hovedpine og en skraldebil tømmer alt sit skrald med konserves og glas lige ved siden af dig. Sådan var det at starte med Mutoid Man. Bandet spillede hardrock/metalcore, med mange forvirrende riffs. Gjorde det meget svært at holde ud i længere tid. Bandet nåede heller aldrig, at komme helt ud til det ellers menneskefyldte gulv.
None

None

None

None

 

Kvelertak (NO)

Norske Kvelertak har på sine 9 år, fået plantet et solidt fodspor på verdens metalscene. Flere store kunstner har udtrykt deres begejstring over bandet - bl.a. har bandet James Hetfield (Metallica), som fan og Kvelertak turnerede senere hen som opvarmning for Metallica. Bandets forsanger Erlend Hjelvik, forlod bandet sidste år, grundet at bandet var ved at bevæge sig i en ny retning. Så aftenens koncert på Train var med den nye forsanger Ivar Nikolaisen. Jeg har aldrig dyrket Kvelertak, og har egentlig altid syntes at bandet, virkede som noget der bare skulle være mere crazy på scenen, end der egentlig var en rød tråd i musikken. Lyset dæmper sig over Train og ud på den meget smalle scene, med få meter fra trommesæt til scenekanten, kommer bandet ud og til sidst ud kommer forsangeren Ivar, iført læderjakke og bandana. Bandanaen holder dog kun i få sekunder, da den energiske Ivar hopper rundt, mens han hiver i mikrofonstativet. Hold da op et band, og hvilken energi de havde på scenen, dette smittede også af på publikum, der satte gang i aftenens første moshpit. Det var tydeligt, at publikum også var til stede i aften, for at se Kvelertak. Der blevet sunget med på sangene, og Ivar kunne trygt læne sig ud til publikum og lade sig gribe af deres hænder. Kvelertak spillede energifyldt rock ’n’ roll, med tvist af punk og black metal, hvis man som jeg ikke kendte så meget til bandet i forvejen, kunne man kun blive omvendt positivt. Jeg fandt i hvertfal den røde tråd i bandet, samt musikken. Det er helt sikkert et band, jeg fremover, skal dykke mere ned i, og til mange flere koncerter med dem.
None

None

None

None

 

Mastodon (US)

Når man nu kigger rundt på publikum, er det noget af en blandet flok. Folk er kommet fra hele landet for at se prog-kongerne. Der sidder ældre mænd i jakkesæt og råber i hjørnerne, og der er ældre kvinder, der virker som om, de ikke helt ved, hvor de er. Så er der jo også det klassiske metalpublikum, men når man kigger rundt, kan man se, at Mastodons publikum favner bredere, end de før har gjort. Stemningen er fantastisk! Der manglede bare lige, at den helt unge generation kommer ud af hullerne og begynder at lytte til noget, man rent faktisk kan kalde musik. Train er proppet til randen, og det virker som om, alle er enige. Det her er virkelig godt. Bandet virker oplagt, dog lidt rutineprægede, men der er smil og “good vibes”. Brent Hinds på vokal og guitar er lige så dygtig, som han plejer at være. Den nasale stemme og vrælende guitar er på plads. Det er simpelthen så imponerende at se et band, som Mastodon, med fire musikere, der samtidig alle er sangere. Det kræver en vis portion talent, skulle jeg hilse at sige. De har en blandet pose sange med til os, og selvom der måske ikke var helt nok fra mit personlige favoritalbum ‘Crack the skye’, så er det fandme en fed setliste. Bandets uofficielle femte medlem Scott Kelly fra Neurosis er inviteret med på turne. Scott har bidraget til nærmest alle album i Mastodons karriere, så det er altså noget af en “treat”, vi får her. Han gled meget overbevisende ind i showet og tilføjede en ekstra dimension til numrene. Trommeslageren Brann Dailor sluttede aftenen af med en lille tale til publikum, hvor vi fik at vide, vi var de smukkeste mennesker og at der er et nyt album på vej - Det glæder vi os meget til Jeg er rigtig glad for, at jeg igen fik mulighed for at se Mastodon. Og denne gang fra deres bedste side, denne oplevelse delte publikum efter koncerten, mange stod rundt i krogene og i køen til jakkerne og snakkede om, at de aldrig havde set Mastodon, så udadvendt åp scenen, som de gjorde i aftes. Så vi siger tak til Train - Århus for denne gang og glæder os til mere.  
None

None

  [gallery columns="1" size="large" link="file" ids="36722,36723,36724,36725,36726,36727,36728,36729,36730,36731,36732,36733,36734,36735,36736,36737,36738" orderby="rand"]