STUDIELIV

tir, 11 okt 2022

Sådan kan du optimere dit badeværelse

Foto: Annoncør
Annoncørbetalt indhold Det er små funktionelle løsninger, der kan gøre en stor forskel for dit badeværelse, når du skal indrette det optimalt og praktisk. Hverdagen bliver lettere, når løsninger er indtænkt i forhold til det, du bruger badeværelset til i det daglige.   Når du skal opgradere dit badeværelse, er det derfor vigtigt at have en viden om, hvordan du kan indrette dit badeværelse i praktiske men samtidig stilfulde løsninger. I denne guide får du nogle råd til, hvordan du kan optimere dit badeværelse, så det bliver mere funktionelt.  

Udnyt lys og lamper

  Det er vigtigt for dit badeværelse, at der ikke er for mørkt, når du står ind over spejlet eller skal have fat i ting under vasken. Lamper og spots kan hjælpe med dette. Vær opmærksom på at indtænke lamper, de steder hvor du skal bruge dem, så det er funktionelt i forhold til dit behov. Det betyder, at du især skal prioritere en lampe eller spot over vasken og spejlet, og i brusenichen, da det er steder, hvor lys har en særlig funktion på dit badeværelse.   Vinduer er med til at skabe lys i et rum. Et vindue på badeværelset bidrager til god ventilation i rummet, men det bidrager netop også med naturligt lysindfald. Derfor kan du også indtænke et vindue i dit badeværelse, når du skal indrette det lyst og praktisk.  

Vælg et funktionelt gulvafløb

  Du har brug for et gulvafløb til dit badeværelses bruseniche. Det behøves hverken være stort og upraktisk eller utjekket. At vælge det rette gulvafløb kan gøre en stor forskel for udtrykket i dit badeværelses bruseniche, og så kan det være med til at gøre badeværelset mere funktionelt, hvis du indtænker gulvafløbet i forhold til den plads du har. Det er behageligt at se på en diskret og stilfuld løsning, der passer til din bruseniche og resten af stilen i dit badeværelse.   Der findes flere løsninger, hvor du både kan få funktionalitet kombineret med stil. Hvis du skal indrette et mindre badeværelse og en bruseniche, hvor du ønsker et diskret afløb, så er et hjørneafløb et funktionelt og ideelt valg.   Hjørneafløbet High Line fra Unidrain har et diskret udtryk. Afløbet placeres diskret mod en væg med stålpanel. Hvis du ønsker et nærmest usynligt gulvafløb, så kan du med fordel vælge et Highline Custom hjørneafløb, hvor flisen der bliver sat på, er den samme, som du har i resten af badeværelsesgulvet. Vandløbet består af patenterede flanger i rustfrit stål som er placeret op mod din væg og dit gulv, som gør det 100% vandtæt. Her finder du en

oversigt med alle gulvafløbsvarianter

, som du kan vælge imellem fra mærket.  

Placering af stikkontakter

  Det er vigtigt for dit badeværelse, at du har udtænkt en el-plan, så du får den rette mængde stikkontakter til dit strømbrug.   For du tænker måske ikke over det, men der er mange elektroniske badeværelses-elementer, der har brug for strøm. Det er både din føntørrer, dit krøllejern, din barbermaskine, dine el-tandbørster og så videre. Det er utroligt generende at mangle et strømstik, når du eksempelvis står med vådt hår om morgenen og skal på arbejde. Derfor gør det en stor forskel, når dine løsninger er indtænkt i forhold til dine behov. Antallet af strøm-krævende badeværelseselementer en rigtig værdifuld information at have med sig, når du skal indrette dit badeværelse. Det er også med til at optimerer dit badeværelset, og din brug af det, når du har indtænkt strømkontakter, til der, hvor du skal bruge dem, og hvor mange, du har behov for. Det er alt sammen med til at optimere dit badeværelse, så det er mere funktionelt.