STUDIELIV

fre, 11 sep 2015

Saybia albumdebuterer for anden gang

Det fynske orkester, der har solgt 500.000 albums, søgte tilbage til rødderne for at finde en ny vej fremad. Og på "No Sound From the Outside" – deres første album i otte år – lyder Saybia helt enkelt som de er: Afklarede voksne mænd, der dyrker klassiske dyder som omhu og eftertanke

I Nyborg ligger Danmarks ældste øvelokaleforening, Muzirkus. Og her ligger Saybias gamle øvelokale. Her øvede gruppen år efter år, inden gennembruddet eftertrykkeligt kom med debutalbummet ’The Second You Sleep’ i 2002. I samme øvelokale satte sanger og sangskriver Søren Huss og bassist Jeppe Langebek Knudsen hinanden i stævne en tirsdag aften for at se, om der stadig var en fælles kreativ kilde. Den tirsdag blev til yderligere en tirsdag, yderligere en flaske rødvin, og trommeslager Palle Sørensen og keyboardspiller Jess Jensen sluttede sig til selskabet i øvelokalet.
None

None

Tanken var bare at spille, men efter syv-otte måneder stod de detaljeorienterede lyd- og melodientusiaster med et materiale, som gav dem lyst til at lave et album. Det drog til de legendariske Ocean Way-studier i Los Angeles, hvor alle fra Frank Sintatra til Radiohead har indspillet. I producerstolen sad henholdsvis Michael Patterson, der var Grammy-nomineret for sit arbejde med Beck, og Nic Jodoin, der blandt andet har arbejdet med Black Rebel Motorcycle Club. Resultatet er et afklaret album svøbt i den tidløse eftertænksomhed, som stadig vækker genklang ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Under musikken portrætterer Søren Huss livet i slutningen af 30’erne.

”Jeg har taget udgangspunkt i de mennesker, der er tæt på mig. Der er en klump af sange, som kredser om at være i slut-30’erne og start-40’erne. Det er jo et punkt i livet, hvor du kan se lige så meget frem, som du kan se tilbage. Der er mange rutiner, og du har gået ad de samme veje mange gange, så hvordan kommer du videre derfra? Hvad med parforholdet, hvis den ene er stagneret, eller blot tilfreds med at være hvor vedkommende er, og den anden ønsker at udvikle sig? Det er sådan set bare universelle temaer om identitet og relationer, men jeg synes de er tydelige i netop disse år af ens liv”

forklarer Søren Huss. Eller som trommeslager Palle Sørensen opsummerer om den samlede pakke af musik og lyrik:

”Det er vores andet debutalbum.”

’No Sound From the Outside’ kommer 2. oktober. Saybia blev dannet i Nyborg i 1993 og udgav tre ep’er, inden de debutererede med "The Second You Sleep" i 2002. Efterfølgende vandt Danish Music Awards i kategorierne "Året danske album" og "Årets danske gruppe" ,og Søren Huss vandt i kategorien "Årets danske sanger". Siden fulgte albummene "These Are the Days" (2004) og "Eyes on the Highway" (2007), og gruppen har i dag et samlet albumsalg på mere end 500.000. https://youtu.be/m1JTt_upuQ4?t=2 I forlængelse af "No Sound From the Outside" drager Saybia på turne i ind- og udland. Allerede nu er flere af koncerterne i Holland og Schweiz udsolgt. Koncerter i Danmark: Sø. 22. nov. 2015: Aarhus, Musikhuset Aarhus, Store Sal On. 25. nov.2015: København, DR Koncerthuset, Koncertsalen – UDSOLGT To. 26. nov. 2015: Odense, Magasinet – FÅ BILLETTER Fr. 27. nov. 2015: Aalborg, Musikkens Hus,Koncertsalen To. 3. mar. 2016: Helsingør, Kulturværftet Fr. 4. mar. 2016: Greve, Portalen Lø. 5. mar. 2016: Kolding, Godset Fr. 18. mar. 2016: Esbjerg, Tobakken Lø. 19. mar. 2016: Herning, Fermaten