STUDIELIV

tir, 23 jan 2018

Seks nye navne til Tinderbox

Festivalens nye teltscene får blandt andet besøg af The Breeders og Jamie Lawson.

Sidste år lancerede Tinderbox en scene, der gav plads til nye talenter som Chinah, Gilli og Saveus samt de tre vindere af musikkonkurrencen Tinderbox Band Battle, der blev lavet i samarbejde med de lokale spillesteder Kansas City, Musikhuset Posten og Studenterhuset.

Den åbne scene erstattes nu med en teltscene med plads til 1.500 gæster, der vil kunne opleve en god blanding af kendte internationale navne og nye danske talenter. Her er de første seks navne til den nye scene: https://youtu.be/fxvkI9MTQw4 Den tidligere Pixies-bassist Kim Deal har siden 1989 stået i front for bandet

The Breeders

, der i 1993 udsendte singlen ”Cannonball”. Sangen står som en af de mest markante sange fra 90ernes alternative rock-bølge, og da albummet ”Last Splash” udkom, solgte det hurtigt en million eksemplarer og betragtes i dag som en indie-klassiker. Kim Deals tvillingesøster, Kelley Deal, er også en del af The Breeders, og sammen væltede søstrene Store Vega i oktober, hvor GAFFA gav fem stjerner under overskriften ”Gigantisk garagerock”. Vi håber på samme succes, når The Breeders vender tilbage til Danmark til sommer.

The Breeders spiller fredag 29. juni på Tinderbox 2018

https://youtu.be/u-wOyNiQtUg Det tog omkring 15 år fra

Jamie Lawson

lagde sine første sange ud på nettet, til han blev den første musiker som kunne underskrive en kontrakt med Ed Sheerans pladeselskab Gingerbread Man Records. Det var dog ventetiden værd, og siden da har Lawson haft et kæmpehit med singlen ”Wasn’t Expecting That” og albummet ”Jamie Lawson”, der gik nummer et på hitlisten i hjemlandet England. Senest har sangskriveren udsendt albummet ”Happy Accidents”, men trods den store succes har den talentfulde sanger været en meget sjælden gæst på de danske scener. Det bliver der dog heldigvis lavet om på nu, hvor han melder sig klar til Tinderbox.

Jamie Lawson spiller lørdag 30. juni på Tinderbox 2018

https://youtu.be/VEWCRWgBYzQ Den danske trio Off Bloom var indtil for nylig et stort set ubeskrevet blad på den danske musikscene. De havde fokuseret på at skrive og indspille musik i al hemmelighed, men rampelyset blev i den grad sat på dem, da de besluttede sig for at have verdenspremiere på singlen ”Love To Hate It” til P3 Guld. Efter deres optræden blev singlen P3’s Uundgåelige, og bandet modtog en flot anmeldelse i Soundvenue af ep’en, hvor trioen bliver sammenlignet med MØ og kaldt ”Undergrundspop til hitlisterne”. Efter koncerter på Glastonbury, Reading og Leeds-festivalerne er Off Bloom uden tvivl et af de danske navne med mest vind i sejlene lige nu, og det bliver helt sikkert fantastisk at se de unge stjerneskud på Tinderbox for første gang.

Off Bloom spiller fredag 29. juni på Tinderbox 2018

https://youtu.be/hS2kPppdVhI Den 24-årige sangskriver

IAMJJ

tager i sine dybtfølte sange livtag med de største emner i livet. Melankolien er allestedsnærværende i IAMJJ’s bemærkelsesværdige musik, der har et imponerende internationalt format for så ung en dansker. IAMJJ har været på programmet til P6 BEAT Rocker, SPOT og NorthSide, hvor publikum alle steder blev opslugt af hans dragende univers i sange som ”Bloody Future” og ”You In My Arms”. Så det skal blive spændende at præsentere det unikke talent i Tusindårsskoven.

IAMJJ spiller torsdag 28. juni på Tinderbox 2018

Debutpladen med

Velvet Volume

udkom i efteråret 2017, men inden da havde de allerede indspillet med The Blue Van, optrådt til Kronprinsparrets Priser, spillet på NorthSide og til P6 BEAT Rocker og været på forsiden af GAFFA. Albummet ”Look Look Look!” fik flotte anmeldelser, men den hårdtslående trio er i sit sande es til deres koncerter, og sangene får altid et hak mere vildskab, når søstrene får lov til at folde sig ud på scenen. Det kan man godt glæde sig til at opleve.

Velvet Volume spiller lørdag 30. juni på Tinderbox 2018

https://youtu.be/cGOpufv7vi4  

Bisse

fik sit gennembrud i 2016 med ”Højlandet”, der både sikrede ham fem statuetter til Steppeulven og sammenligninger med C.V. Jørgensen og David Bowie. Men i stedet for at hvile på laurbærerne fulgte den farverige boheme albummet op med et tilbageblik på sin ungdom i 90erne og albummet, ”19.6.87”, der endnu engang fik anmelderne til at grave dybt i synonymordbogen for at finde nye måder at lovprise den unikke sangskriver på. Bisse er dermed ulig noget andet på den danske musikscene lige nu, og vi ser frem til hans første koncert på Tinderbox.

Bisse spiller lørdag 30. juni på Tinderbox 2018

Med de seks nye navne til Tinderbox samt tilføjelsen af Iggy Pop i sidste uge er der nu i alt 23 navne på programmet, og der kommer flere navne til i løbet af denne uge. Programmet til Tinderbox 2018 er lige nu som følger: Alanis Morissette – Alex Vargas – Bisse – C.V. Jørgensen – Carpark North – Depeche Mode – Dizzy Mizz Lizzy – French Montana – IAMJJ – Iggy Pop – Jamie Lawson – Julian Jordan – Lucas & Steve – Matoma – Nik & Jay – Off Bloom – Pegboard Nerds – Prophets of Rage – Skunk Anansie – The Breeders – Tiësto – Velvet Volume – Wiz Khalifa Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.