STUDIELIV

ons, 26 feb 2014

SJIT Happens - igen

None

None

SJIT Happens er TV-serien, der fortæller seernes røverhistorier. Og i sæson 2 ryger seriens fem karakterer i endnu mere absurde situationer end før. TJECK Magazine har mødt skuespillerholdet bag serien

Af: Oda Hustad Foto: Jesper Tøffner, TV2 Zulu Mads, Olau, Emil og Øland er fire drenge, der bor sammen på Nørrebro. En dag flytter Mads’ lillesøster Ane ind og forstyrrer den etablerede drengerøvsbalance. Badeværelseskøen bliver længere, hemmelige forelskelser opstår, og sådan starter SJIT Happens med alle sine akavede, liderlige og vilde historier. Meget af det, der sker i SJIT Happens, stammer fra virkeligheden. Seerne har nemlig indsendt deres egne historier og personlige erfaringer, som senere er kommet med i manuskriptet. Og skal vi tro skuespillerne selv, har det gjort, at 2. sæson kaster vores fem venner ud i endnu vildere og mere absurde situationer, end hvad vi tidligere har set.
None

None

Ruben Søltoft (26), spiller Olau

Olau er, som han selv formulerer det, »en fastelavnsbolle – fyldt med kærlighed inden i«. »I 2. sæson møder vi en mere selvsikker Olau, der har brændt sig tilpas mange gange på kærlighedskogepladen,« fortæller Ruben Søltoft. Hvad er det pinligste du selv har gjort i en datingsituation? »Jeg havde på et tidspunkt noget kørende med en pige og skulle i byen en torsdag aften. Jeg spurgte, om hun ville med, eller om jeg kunne komme op til hende senere på aftenen, men hun skulle tidligt op på arbejde dagen efter. I min fuldskab tog jeg alligevel hjem til hende klokken 5 om morgenen, hvorpå hun nægtede at lukke mig ind. Jeg ringede så på alle de andre dørtelefoner og råbte ’reklamer!’, indtil jeg til sidst blev lukket ind i opgangen. Hun blev meget vred på mig, lukkede mig ind i lejligheden, men gik direkte ind i sit soveværelse og lukkede døren. Jeg valgte så at afslutte aftenen ved at tisse op ad hendes dør for derefter at gå baglæns ned ad trapperne, mens jeg tissede i hele opgangen. Jeg hørte selvfølgelig ikke mere fra hende«.

Jonathan Harboe (27), spiller Mads

Mads’ værelse har kun ét møbel, som til gengæld bliver flittigt brugt: En dobbeltseng. Hver uge kommer der nye damebekendtskaber til Mads’ seng. »Mads er ikke som en sulten ulv, der hele tiden jager, men mere som en løve, der bare venter på byttet. Han gør ikke rigtig noget for at score, og det er derfor, damerne er vilde med ham,« mener Jonathan Harboe. Er det noget, du kan genkende ved dig selv? »Jeg har nok selv den samme afslappethed i forhold til at score. Jeg har lidt en joke om, at der ikke er noget, Mads har gjort, som jeg ikke har gjort - sådan stort set«, griner Jonathan Harboe.

Stephania Potalivo (27), spiller Ane

Ane er flokkens eneste høne, Mads’ lillesøster og en rigtig drengepige. Hun er direkte og siger tingene lige, som de er – altid i den allerbedste mening. Hvordan er det at være den eneste pige i gruppen? »Når man arbejder sammen med drenge, er der ikke så meget drama og snak i krogene.« fortæller Stephania Potalivo.

Claes Quaade (27), spiller Emil

Emil arbejder som DJ, har styr på sine filmklassikere og er seriens hipster-type. Han har ikke den største succes hos damerne i sæson 1, men i sæson 2 kommer han derimod til at score næsten lige så meget som Mads. Hvordan kan det være, at Emil scorer mere i 2. sæson? »Emil har masser af gå på-mod, og jeg tror, han får kroget damerne med sit image.« Emil dater på et tidspunkt en ældre kvinde i serien. Er det noget, du selv kunne tænke dig at prøve? »Ikke med 10 års forskel ligesom Emil. Kvinderne i København i den alder er simpelthen alt for stærke. Men jeg lukker ingen døre overfor lidt ældre kvinder.«

Nikolaj Stokholm (24), spiller Øland

Øland er seriens grænseoverskridende outsider-type. »Jeg er ikke skuespiller, så Øland er jo mig. Jeg har bare skruet op for den usympatiske side,« siger han. Har du selv prøvet at være en outsider? »Ja, for helvede. Jeg er jo komiker, og en overdrevet humoristisk begavelse udspringer jo fra tragedie. Jeg er nok ikke lige så socialt handikappet som Øland, men jeg har altid holdt mig lidt for mig selv og ikke haft så mange venner,« siger Nikolaj Stokholm.