STUDIELIV

ons, 10 aug 2016

Svært at komme ind på medieuddannelserne

Genvej til en medieuddannelse (Colourbox)

Der er som altid rift om pladserne på de danske journalist- og mediestudier. Uanset om du vil læse journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), på Syddansk Universitet (SDU) eller på Roskilde Universitet (RUC), er der mange flere om buddet, end der er plads til, skriver journalisten.dk

På RUC – der som den eneste af de tre optager på baggrund af karaktergennemsnit – blev 82,2 procent afvist. Karakterkravet for at komme ind på Journalistik og Humanistisk Basis ligger i år på 9,3. På Journalisthøjskolen og SDU er det ikke et karaktergennemsnit, men en optagelsesprøve, der afgør, hvem der bliver lukket ind på journaliststudiet. Kun 18 procent af dem der søgte optagelse på journalisthøjskolen i Aarhus blev optaget. Nemmere er det heller ikke at komme ind på fotografuddannelsen. 177 har søgt ind med en drøm om at blive fotograf, mens kun 16 er blevet optaget på uddannelsen. På tv- og medietilrettelægger-uddannelsen er kun 42 af de 454, der har søgt ind, blevet optaget.

Genvej til en medieuddannelse

Hvis du har både talentet og drømmen om en journalist- eller fotografuddannelse, kan du prøve kræfter med faget på TJECK Magazine, hvor vi har en redaktion bestående af unge frivillige, der enten drømmer om en medieuddannelse eller allerede er godt i gang med en. Du får mulighed for at deltage i redaktionsmøder, bidrage med dine ideer og så får du rig mulighed for at prøve dig af som journalist eller fotograf. Du får sparring fra de øvrige både i den frivillige redaktion og af de professionelle journalister, som er tilknyttet magasinet. For at være med kræver vi, at du har talent. Samtidig skal du kunne levere til tiden, hvis du har lovet at løse en opgave. Til gengæld får du mulighed for at udvikle dig fagligt.

Er du interesseret, så send en mail til [email protected]