SEXBREVKASSE

man, 27 feb 2017

Tips til skiferie på SU

Der er mange penge at spare hvis du vælger en mindre populær skidestination

Vinteren er stadig over os, og det er det helt store tidspunkt at tage på skiferie på. Det er jo ingen hemmelighed, at en skiferie hurtigt kan løbe op. Men sammenlignet med den fede oplevelse man får i løbet af en uge i de hvide omgivelser, hvor man dagen lang har sne under sine fødder, er det for mange penge godt givet ud. Men hvordan er det lige, man skal have råd til sådan en dyr oplevelse som studerende? Der er heldigvis nogle gode råd til dette.

Rejs udenfor sæson

En af fordelene ved at være studerende er jo netop, at man ofte har et lidt mere fleksibelt skema – og dette kan du udnytte i dette tilfælde, når der skal spares penge. Nogle perioder som eksempelvis uge 7, 8 og påsken er kendt for at være populære skiferie tidspunkter. Men du kan få en mindst lige så fed skiferie i perioder uden for disse uger. Ikke nok med at du kan spare rigtig mange penge ved at skyde din egen skiferie nogle uger, der kan også være mindre presset på den ski-destination, som du vælger, hvilket kan gøre det langt federe at opholde sig der.

Vælg de mindre steder

Der kan være gode fordele i at vælge at tage til mindre skidestinationer, end de helt store og populære som Val Thorens og Bad Gastein. Der er mange penge at spare, og du kan derved få meget mere for dine penge, når du tager andetsteds. Derudover er det sjældent, at man får brug for de mange hundrede kilometer pister, som de helt store områder tilbyder. Og frygter man at blive begrænset af dette, kan du dog vælge at købe det udvidede liftkort på mange destinationer, hvis du ikke kan nøjes med de løjper, som dit område tilbyder. Herved kan du - selvom du bor i et mindre (og billigere) område – stadig få adgang til flere, vilde ture ned at de snefyldte bjerge. Det er oftest mest relevant for dem, der ser ski som en stor og vigtig hobby for dem.

Lån skiudstyr

Skiudstyr er bestemt ikke billige produkter – og tager man på skiferie en enkelt gang om året, kan det hurtigt føles som mange penge, man skal bruge på noget, der så sjældent bliver brugt. Et godt alternativ er at låne skiudstyret – alt fra goggles til skibukser og skistave. De fleste har familie eller venner, der går lidt mere op i at investerer i at have det rigtige skiudstyr end dig selv, og dette kan du udnytte. Samtidigt slipper du for at have alt det liggende og fylde hos dig selv. Hvis man ikke orker at slæbe det hele med hjemmefra Danmark af, kan meget udstyr også udlejes hos diverse skishops på skidestinationerne. Selvom det også kan løbe op, er det billigere end at købe det hele fra ny.

Formindsk madbudgettet

Er du måske kongen af mobil casino og kan godt lide at kombinere din skiferie med også bare at slappe af på værelset og hygge dig med dette – eller måske er tømmermændene for hårde til, at du altid er ude på løjperne klokken 8. Lige meget hvad kan du hurtigt komme til at blive fristet til at spise og bruge mange penge på mad, når du ligger på værelset eller i skihytten og daser, fremfor når du er ude og er aktiv. Derfor kan det være en god idé at købe ind få gange, så man ikke ender med en masse dyre og unødvendige, spontane køb i supermarkedet, som ikke plejer at ligge i den billige ende på mange skidestinationer. Der kan også spares mange penge ved at medbringe sin egen madpakke ude på pisterne. De frokostløsninger, der bliver tilbudt på pisterne, er nemlig begrænsede og ekstremt dyre. En god sandwich kan nemt proppes ned i lommen eller medbringes i en smart, lille skirygsæk. Mange penge kan altså spares på sin skiferie, hvis man bare er villig til at ofre sig en smule og sørger for at holde øjnene åbne for diverse muligheder, når de kommer til billigere alternativer og løsninger. Gør man sig nogle få tiltag, som at låne skiudstyret eller skyde sin skiferie to uger, kan der hurtigt være flere tusinde kroner sparet – penge, som du helt sikkert kan bruge et andet sted. (Artiklen er sponsoreret)