TJECK Teens

fre, 13 jan 2017

10 SoMe-trends du ikke kunne slippe udenom i 2016

Hvis du er bare en lille smule som os på TJECK-redaktionen, er der nok en god sandsynlighed for, at du har brugt mere tid på Instagram, YouTube og Snapchat end på dine lektier i 2016. Men hvad var det egentlig, der trendede på de sociale medier i året, der lige er slut? Vi har lagt hovederne i blød, scrollet igennem vores feeds og lavet en liste over nogle af de trends, som var sværest at undgå.

Tekst: Emilie Hendel Møller

#manneguinchallenge

YouTuberne gjorde det, sportsfolkene og musikerne gjorde det, tv-værter gjorde det, og helt almindelige mennesker gjorde det. Man kan undre sig over, hvorfor det blev en trend, men det var faktisk fascinerende at se de bedste mannequin challenges på YouTube, hvor op til flere hundreder af mennesker blev filmet, mens de stod musestille til lyden af Rae Sremmurds sang Black Beatles. Trenden blev startet af studerende fra Florida i oktober 2016 og hittede især på YouTube og Instagram.

#onefingerchallenge

Den vovede trend gik ud på at tage et billede af sin nøgne krop i et spejl. Twistet på udfordringen var at holde sin finger foran kameraet og vinkle sin telefon sådan, at fingeren og dens spejlbillede dækkede brystvorter og kønsdele. Trenden stammer fra Japan, men hele Danmarks Fie Laursen hoppede selvfølgelig også med på Instagram-dillen, der dog aldrig blev rigtig stor, men til gengæld vakte en del opsigt.

Dabbing

Dab-trenden tog for alvor fat i slutningen af 2015, men den blev ikke mindre populær i 2016, hvor børn, teenagere og andre friske typer dabbede derudaf i hele verden. Dabbing er en af de sociale mediers mange populære dansetrends og går egentlig bare ud på at gemme sit hoved i den ene arm, mens man strækker den anden ud til siden. Det mærkværdige move stammer eftersigende fra hip-hop-scenen i Atlanta og ligner til forveksling noget, der blev praktiseret på de danske provinsdiskoteker i 00’erne.

 

Donald Trump på Twitter

En person, der virkelig har haft det vildt på Twitter i 2016, er den nyindsatte amerikanske præsident Donald Trump. The Donald tweetede amok og langede både ud efter Obama, Kristen Stewart, tykke mennesker, muslimer og mexicanerne – bare for at nævne et par stykker. Trump har skrevet mere end 34.000 tweets, siden han begyndte i 2009, og han er stadig on fire ved tasterne.

 

Joe Biden-memes

I den anden ende af amerikansk politik gik de populære memes med præsident Obama og hans vicepræsident Joe Biden de sociale medier rundt. Konceptet var ret simpelt: at folk verden over skrev samtalereplikker til billeder af Obama og Biden – oftest om Bidens planer for at gøre Trumps præsidentliv så surt som muligt, mens Obama prøvede at få Biden til at styre sig.
None

None

Instagram Stories

I august introducerede Instagram muligheden for at poste en midlertidig story, som forsvinder efter 24 timer. Instagrams skriver selv, at det er en mulighed for at undgå

oversharing

i dit feed, men vi synes mååååskeee, det lugter lidt rigeligt af at ville efterligne Snapchat, som har haft funktionen i to år.  

Smoothie bowls

Hvis du følger en mad- og fitnessblogger eller to på Instagram, så har du helt sikkert også fået mere end én smoothiebowl i dit feed. Det går egentlig bare ud på at hælde sin smoothie i en skål i stedet for at glas og så toppe den med flot og helseagtigt pynt – gerne i lige rækker eller tjekkede mønstre. Det er meget fint, men nu har vi altså set det.

Snapchat dobbeltfiltre

Vi kan umuligt være de eneste, som har haft det alt for sjovt over at faceswappe eller lave dobbelt-hunden med vores venner, efter Snapchat tidligere i år lancerede dobbeltfiltre!
None

None

SKAM

Behøver vi næsten sige noget? 2016 var året, hvor danskerne (inklusiv redaktionen) for alvor fik øje på den norske ungdomsserie SKAM. SKAM har været alle vegne – selvfølgelig også på blandt andet Instagram, hvor man kan skrive til sin yndlingskarakters profil eller bare vise sit nye Noora-hår. Derudover gik DR3’s SKAM-parodier viralt i Danmark og nåede også en tur i de norske medier. Hvis du også er SKAM-fan og ikke har set dem endnu, så gør det lige, mens du alligevel venter på sæson 4.

Pokémon GO!

I juli lancerede Niantic Inc. en af årets mest populære apps, og en periode var alle helt på den anden ende over pokeballs, gyms og de små tegneseriefigurer, som efterhånden har tyve år på bagen. De stolte poké-jægere skulle selvfølgelig dele deres jagt. På Instagram er der næsten 7,7 millioner billeder og videoer under haghtagget #pokemongo, som sammen går på jagt og holder events.