TJECK Teens

man, 08 jan 2018

Fitbit Flex 2 er god, men Charge 2 er bedre

Flex 2 er en tracker, der er monteret inde i et gummibånd.

Fitbit er i min optik en af det mest velfungerende mærker, når det kommer til fitness trackere. Jeg er stadig meget imponeret over Charge 2, og det er den tracker, som jeg anbefaler alle mine venner og bekendte, når de spørger, hvilken de bør købe.

Jeg har nu fået en Flex 2 hjem for at se om den kan imponere lige så meget som Charge 2 og Alta HR.
None

None

Fitbit Flex 2.  Vejl. pris: 699 kr. (fundet til 599 kr. via pricerunner)

Design

Flex 2 er en tracker, der er monteret inde i et gummibånd. Den kan dermed komme om dit håndled, men den indeholder ingen skærm, men derimod kun 5 prikker, der kan lyse. Det er disse prikker, der giver de informationer Flex 2 sender ud. Derfor skal man vide, hvad de enkelte kombinationer af lys betyder. Gummibåndet er meget smalt, og derfor bemærker jeg ikke, at jeg har det på. Faktisk har jeg flere gange taget mig i, at være i tvivl om, hvorvidt jeg havde taget det af.
None

None

Funktioner

Flex 2 har mange af de samme funktioner som Charge 2 og Alta HR, f.eks. SmartTrack aktivitetsmåler, søvnmonitorering, opkald og sms notifikation. Derudover notificere den dig, når du har været for stilstående for længe. Jeg må dog sige, at jeg savner skærmen, da jeg ikke på samme måde kan følge med i min aktivitet i løbet af dagen. Bevares, jeg kan se hvor meget jeg ca. har bevæget mig via. LED lysene, men en mere præcis angivelse kræver nemlig, at jeg åbner min mobil og synkronisere. Det er sjældent jeg vælger at gøre dette flere gange om dagen. Derudover har jeg oplevet at aktivitetsmåleren tæller skrift når jeg vasker op, men på trods af dette så synes jeg, at den måler min aktivitet ret præcis. Dens SmartTracker er dog ikke lige så god som på Charge 2. Jeg har oplevet flere gange, at den ikke registrerer, at jeg har cyklet frem og tilbage fra arbejde, på trods af jeg cykler hurtig og turen tager 25 min. Jeg er vild med de har gjort den vandtæt, og det er lækkert, at jeg kan have den med i badet og måle aktiviteten i svømmehallen. Dette er det eneste som Charge 2 mangler. Batteriniveauet er på ca. 5 dage, og dette er lige så godt som Alta HR, men dårligere end Charge 2. Derudover er der et væld af tilbehør, så du kan skifte dit armbånd ud, og du kan endda få den som en halskæde.

Konklusion

Jeg synes Flex 2 er rigtig til det den gør, men jeg synes det er svært at udnytte uret optimalt uden en skærm. Endvidere er trackeren ikke lige så god som dens søskende. Personligt ville jeg betale de 250 kr. ekstra købe Charge 2. Charge 2 har nemlig sportsprogrammer, og dermed kan du også bruge den til løbeture m.v. Endvidere giver skærmen dig mulighed for at følge bedre med i din daglige progression.
None

None