TJECK Teens

lør, 10 sep 2016

Game som en champ

NETGEAR. Model: Nighthawk X4S - R7800 (AC2600) Pris: 1747 kr. (fundet på pricerunner.dk)

Tidligere har jeg set på, hvilken router man bør have til at optimere sin forbindelse i sin lejlighed. Denne gang ser jeg på, hvilken router man bør bruge, hvis man er en gamer. Netgear har udgivet den ultimative gaming router i samarbejde med Ninjas in Pyjamas (NiP), som er en svensk professionel E-sport organisation. NiP har bl.a. et af verdens bedste Counter-Strike og League of Legends hold. Men er den så god som Netgear påstår?

Netgear

Designet bærer bestemt præg af at være en gaming router, her særligt med dens hårde sorte kanter, frække LED og ikke mindst sine fire frådende antenner, der får den til at ligne et monster. Ja og så er der dens Team NiP logo på både kassen og routeren. Dette kan være en negativ feature for nogle, da man i min optik skal være rimelig hardcore fan for at synes, at det er pænt i længden.
None

None

Nu siger jeg godt nok at den ligner et monster, men i virkeligheden er designet relativt minimalistisk og pænt. Den har indbygget vægophæng, så den er lige til at sætte op på væggen med 2 skruer. Dens 2x USB 3.0 samt SATA udgange er elegant placeret i siden af maskinen, så man altid har nem adgang, samtidigt med at man nemt kan skjule eventuelle kabler bagved.   Opsætningen er utrolig nem. Så snart man er logget på routeren popper et vindue op, hvorefter man indtaster nogle få informationer. Derefter er man klar. Hvis man vil have rettet netværkets navn samt kode skal man rette dette efterfølgende. Dette gøres nemt via en app til ens smartphone eller et program til ens computer (både windows og mac). Det er også muligt at oprette et gæstenetværk (hvis man f.eks. lejer ud via AirBnB), og monitorere ens netværk via appen. Hvad angår streaming og andre dagligdags opgaver for en router har jeg intet at sætte en finger på. Faktisk så slår den min nuværende router i både load tider og stabilitet ved mange brugere på nettet. Samtidigt kan jeg nu sidde helt ude i haven og stadig fange fuld forbindelse.
None

None

Nu slår den jo sig selv op på at være en “gamer” router lavet af gamere til gamere. Men hvordan klarer den sig så her? Fantastisk, må blive svaret. Jeg har testet den på PS4 med spillet “Destiny” (et online skydespil) og på min stationære gamer PC i spil som World of Warcraft, Diablo 3, League of Legends samt Counter Strike. Før i tiden oplevede jeg ofte latency problemer med min standard router. Ved belastning af netværket, blev det ofte umuligt at game. Jeg har dog ikke oplevet udfald siden jeg satte R7800 til. Faktisk er min ping faldet med ⅓ del, hvilket er en hel del når man prøver at få et headshot ind på modstanderen i CS. Ligeledes kan jeg nu uden problemer voice chatte, streame musik, spille WoW OG se netflix imens uden problemer. Dette var helt utænkeligt før, hvor jeg fik problemer bare jeg ville spille og voice chatte samtidigt. Hvis man er gamer og man gamer uden kabel, kan det klart anbefales at investere i denne.
None

None