TJECK Teens

tor, 11 jan 2018

LIIMA deler hemmeligt nummer fra deres seneste album

Limas “Always” udkommer i dag med tilhørende musikvideo.

Liima deler i dag den ny single “Always”, inden bandet i næste uge tager på Europa-turné. Det er et hemmeligt nummer, som indtil nu kun er at finde på cd-versionen af deres nye album 1982.

https://youtu.be/XjVyVn2Kx8g Den engelske kunstner Jonny Sanders har skabt en musikvideo til “Always”, der også udkommer i dag. Det er en video, der passer til albummet. - i 1982 kårede Time Magazine den personlige computer (PC´en) til ’Årets Person’. Dansk-finske Liima, der består af de tre Efterklang-medlemmer og den finske trommeslager Tatu Rönkkö, har navngivet deres nye album efter året 1982.
None

None

1982 var også året, hvor Liimas forsanger Casper Clausen blev født (bandets øvrige medlemmer er født i de omkringliggende år). På albummet 1982 sætter bandet spørgsmålstegn ved identitet og vores egen placering af os selv i historien - albummet er lige så meget eksistentielt undersøgende og fremadskuende, som det er nostalgisk og reflekterende. Som forgængeren blev 1982 skrevet under fire kortvarige og intense arbejdsophold. Første ophold var i januar 2016 - før debuten ii overhovedet var udgivet – på The London Edition, hvor Casper Clausen, Rasmus Stolberg, Mads Brauer og Tatu Rönkkö skrev musik i en klub i hotellets kælder. Nogle gange overværede mindre grupper processen, lidt ligesom PJ Harvey arbejdede, da The Hope Six Demolition Project blev til på Somerset House i London. De mødtes igen på et andet hotel, denne gang i København, før de tog på turné i Nordamerika, Sydamerika og Europa. Imellem de mange turnéer havde de yderligere to arbejdsophold. Først i langt mindre glamourøse omgivelser i Viseu i Portugal i juli 2016, og fjerde og sidste gang mødtes de i august i Michelberger Hotel i Berlin. Efter yderligere koncerter og rejser samledes bandet i januar 2017 i Porvoo i Finland, for at indspille albummet i Mankku studio med Grizzly Bear’s Chris Taylor som med-producer. Se Liima livedatoer her