GADGETS

man, 29 aug 2016

5 tips til bedre tøjopbevaring – uden at sprænge budgettet

Inden du starter opbevaringen af dit tøj vil det være en god idé med en grundig oprydning og sortering.

Har du meget tøj, kan det være svært at finde en opbevaringsløsning, der virker optimalt og skaber overblik, så du får brugt det hele. Vi giver dig her fem tips til bedre opbevaring af dit tøj, så du kan få styr på garderoben én gang for alle.

Du kender sikkert følelsen, når du står om morgenen eller få timer før en fest, og ikke har noget at tage på. Det på trods af, at klædeskabet bugner, og månedens tøjbudget allerede er overskredet. Noget tyder på, at det er tid til et garderobetjek og nye løsninger til opbevaring af dit tøj.

Ryd ud i garderoben

Et godt sted at starte, når du ønsker at opbevare dit tøj bedre, er med selve tøjet. En grundig oprydning kan virkelig gøre underværker, da du får overblik over, hvor meget af dit tøj, du reelt bruger, og som skal indgå i den nye garderobeløsning, og hvor meget tøj, det er på tide at sende videre. Dit aflagte tøj kan enten sælges videre eller gives til genbrug, hvis det er i nogenlunde stand. Butikker som eksempelvis H&M tilbyder også, at du kan aflevere dine gamle tekstiler og få rabat på dit næste køb. På den måde kan du skille dig af med noget, du ikke bruger, og i stedet erhverve dig noget nyt med rabat. Tag det ikke som en invitation til mere impulsshopping, der ender bagerst i skabet, men gem rabatten til, når du står og mangler en ny vinterjakke eller andet, du ikke kan undvære i garderoben.

Køb mindre og bedre

Når du rydder ud i din eksisterende garderobe, er det en god lejlighed til at tænke over, hvordan du ønsker, at dit forbrug skal være fremover. Måske køber du mange billige items i dårlig kvalitet fremfor få dyrere items, hvor kvaliteten holder længe. Princippet om at købe mindre men bedre kan bruges i relation til din garderobe, men også til øvrige aspekter af dit liv som eksempelvis køb af mad eller køb af boligartikler og møbler. Når du køber mindre, sparer du både penge i det lange løb og undgår, at dit tøj hænger ubrugt i skabet. Samtidig bidrager du mindre til overforbrug af klodens ressourcer, og kan derfor gå med dit tøj med god samvittighed. Vil du gå hele vejen, kan du vælge tøjmærker med en bæredygtig produktion. Af danske mærker findes blandt andet tøjmærket etc. etc., der forhandles på webshoppen Rikkesolberg.

Brug hele rummets volume

Uanset om du opbevarer dit tøj det samme sted, som du sover, eller du har et helt rum til din rådighed til at lave walk-in-closet, får du mest ud af dine muligheder ved at tænke i hele rummets volumen. Særligt handler det om at tænke i højden, så du udnytter pladsen så godt som muligt og undgår at fylde hele gulvet med tunge møbler. Vælg højskabe og hængende tøjstativer, hvis du vil holde gulvet helt frit.

Tænk ud af boksen

Det kan være en rigtig god idé at tænke kreativt og i alternativer, når du vil indrette et rum fra bunden. Særligt hvis budgettet ikke rækker til splinternye designermøbler. Gå i genbrugsbutikker eller køb billige materialer i et byggemarked. Et andet alternativ er at gå efter møbler, der oprindeligt er tænkt til et andet formål. Køb eksempelvis et par billige indbygningsskabe. De er oprindeligt tiltænkt til integrering af hårde hvidevarer, men er også et formidabelt alternativ til et dyrt garderobeskab.

Lad dig inspirere af de bedste

Tøjbutikker skal ofte kunne præsentere tøj på en tiltalende måde på få kvadratmeter. Derfor er en tøjbutik et rigtig godt sted at finde inspiration til, hvordan du kan opbevare dit tøj. Her findes ofte nogle løsninger, der er udtænkt af en professionel dekoratør eller visual merchandiser, men som den almene forbruger med lidt kreativ snilde nemt kan implementere derhjemme. Bolighuse er også et godt sted at gå på jagt efter inspiration. Det behøver ikke nødvendigvis at være IKEA en lørdag formiddag. Mindre kan også gøre det, og i langt de fleste større byer findes der en boligbutik med masser af gode og meget konkrete idéer til, hvordan du selv kan indrette en skarp garderobeløsning derhjemme. (Indlægget er sponsoreret)