GADGETS

ons, 22 apr 2015

Anne Linnet klar med nyt album

Anne Linnet - glæder sige til at slippe sangene fri - på sit nye album

Den 27. april udsender Anne Linnet “Alle Mine Drømme Til Dig” - et organisk og varmt popalbum hvorfra singlen ”En Anden” allerede har fået en flot modtagelse.

Som en af Danmarks mest markante kvindelige kunstnere har Anne Linnet gennem mere end fire årtier beriget os med moderne klassikere som "Tusind Stykker", "Smuk og Dejlig", "Glor på Vinduer", "Venus" og "Barndommens Gade”. Hun er tilmed sangskriver og komponist til at væld af værker der spænder over en bred vifte af genrer og har således modtaget IFPI´s Ærespris for sin store betydning i dansk musik.

Alle mine drømme til dig

Den 27. april er hun aktuel med ”Alle Mine Drømme Til Dig” – et album der ligesom bl.a. "Akvarium" (2007), "Anne Linnet" (2008) og "Kalder Længsel" (2012) er blevet til i nært samarbejde med hendes søn, musikeren og produceren, Marcus Linnet. Men til forskel fra det elektroniske udtryk som navnlig karakteriserede sidstnævnte album, er produktionen denne gang langt mere organisk og i tråd med den klassiker-tradition, hvor Anne Linnet har høstet karrierens største triumfer; med de enkle, iørefaldende popmelodier, den nærværende vokal og de personlige, vedkommende tekster der bl.a. kredser om kærlighed, brud, afsavn og nærvær. Det er jo problematikker der har eksisteret altid, men som måske optager mennesker endnu mere i dag end hidtil. Som det oftest er i mine sange, rummer mange af de nye tekster også en dobbelthed - en mulighed for flere fortolkninger - alt efter hvor lytteren selv er i sit liv”.

 ”Nu glæder jeg mig bare til at slippe sangene fri”

”Alle Mine Drømme Til Dig” har et lyst og varmt lydunivers som især bærer præg af akustiske guitarer, alt i mens vi kommer omkring både popballader og råswingende poprock som på førstesinglen ”En Anden” der allerede har fået en flot modtagelse på P4 og i diverse tv-shows, hvor Anne Linnet & co har optrådt med singlen henover foråret. Tilblivelsesprocessen har strakt sig over et års tid, hvor sangene først blev indspillet i demoform så musikerne hver især kunne lytte, indøve instrumentering og sætte sig ind i de forskellige sindsstemninger for derefter at gå i studiet og indspille det hele live. ”Det liv der opstår fra demo- til liveproces bærer i høj grad præg af at alle musikerne leverer indlevelse, energi og varme og dét synes jeg virkelig kommer til udtryk på denne her plade. Det har været så god og livsbekræftende en proces - det har føltes så selvfølgeligt at sangene nærmest gav sig selv. Nu glæder jeg mig bare til at slippe sangene fri og give dem til publikum. Og så glæder jeg mig til at komme ud og fyre dem af live med mit skønne band”. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=0UpF-WgIEGc#t=3 På efterårets livetour vil Anne Linnet og band præsentere publikum for det nye album live og selvfølgelig, for en god portion af de klassikere vi alle kan synge med på. Det nye album er indspillet med et yderst veloplagt band som Anne Linnet har med sig når hun til efteråret drager på en storstilet livetour rundt i Danmark. Se tourplan her: