En blender er en af de helt elementære køkkenmaskiner i et køkken, og er et direkte et must. Den kan i høj grad erstattes af en god stavblender, her særligt hvis man har en blender af standard kvalitet. Derimod så bliver en blender helt uvurderlig når man får fingrene i en topklasse. Jeg har fået fat i en sådan blender, og der er ikke det man ikke kan udsætte den for, hvor den ikke gør et udsøgt arbejde.
Wilfa Power Crush. Pris: 3.299.- kr. (fundet til 1.999 kr. hos imerco)
Det har i et stykke tid været populært at lave sine egne juice, og ikke kun de klassiske som appelsin- og æblejuice, men også helsejuice som f.eks. spinat, broccoli og gulerodsjuice. Desværre så fjerner man en stor mængde af frugtens eller grønsagens bedste elementer, når man juicer, og det er fibre. Fibrene ligger i høj grad i kødet, som desværre ryger i skraldespanden når man juicer. Det kræver sin blender, at kunne nedbryde grove grønsager og frugter, således at man forsat har en blød konsistens, når man skal drikke ens power juice eller smoothie. Efter at have prøvet en del opskrifter fra Årstiderne bogen,Blender,
udgivet af Ditte Ingemann & Søren Ejlersen, så kan jeg konkludere, at Power Crush lever op til alle forventninger og mere til.Funktionalitet
Jeg går lidt væk fra super food verdenen, der er dille som er oppe i tiden. I stedet vil jeg se på, hvorvidt Power Crush kan bruges i bred sammenhæng og ikke kun i forbindelse med power juices og helse smoothies. Wilfa Power Crush er en kraftig højhastighedsblender på 1600 watt med 33.000 omdrejninger. Derudover har den 6 blade. Det er store og flotte tal, men det kan barberes ned til, at Power Crush er en blender, der smadre alt den kommer i nærheden af. Jeg har udsat den for en del, og den har gjort et fantastisk arbejde. Jeg har bl.a. lavet hokkaidosuppe på den. Power Crush er udstyret med en plastkande, som tåler varme op til 95°C. Dermed er den optimal til at lave supper på, da man ikke skal frygte at ens kande sprænger. Min hokkaidosupper er blevet min bedste til dato, da den blød, cremet og luftig. Grunden til jeg opnåede dette resultat var, at Power Crush med dens 6 blade og de 1600 watt fik blendet og brudt hokkaidoen ned til mikroskopiske stykker, således at den ikke var grynet men cremet. Derudover så kan blenderen tage så mange omdrejninger, at den suger en masse luft ned, hvormed den bliver luftig. Jeg har også lavet en del smoothies i det, både helse og standard frugt smoothies. Her opnåede jeg også gode resultater, da blenderen igen gør et udsøgt arbejde. På intet tidspunkt oplevede jeg, at der var småklumper tilbage. Smoothien havde en cremet og jævn konsistens. Bemærk også at maskinen har et forudindstillet program til smoothies, hvilket fungerer ekstremt godt. Jeg har dog prøvet, at den skulle have to gange med programmet, men det tager ikke lang tid. Herudover egner den sig bare ekstremt godt til at lave frozen cocktails i, da den kan knuse is som ingen anden. Jeg glæder mig til at skulle lave Frozen Margheritas i den igen.