GADGETS

tir, 19 jan 2016

Dansker bag kontrakt med internationalt pigeband

Mariangeli, Mckenzie, Tati, Jenna og Lexi den nye amerikanske pigegruppe L2M

Det amerikanske pladeselskab Warner Bros. Records satser stort på det nye pigeband L2M, der optræder i den kommende LEGO Friends-film "Girlz 4 Life". Bag bandet og filmen står den danske idémager og filmmand Mads Munk, som ejer film- og underholdningskoncernen M2 Group.

I dag er de fem ukendte, amerikanske piger på 11 og 12 år. Men om få måneder finder vi dem med stor sandsynlighed på væggen på pigeværelser over hele verden. Til sammen udgør Mariangeli, Mckenzie, Tati, Jenna og Lexi nemlig den nye pigegruppe L2M, og bandets kontrakt med Warner Bros. Records i USA er pladeselskabets største økonomiske signing på verdensplan i 2015. L2M-pigerne er de syngende stemmer bag figurerne i den første animerede LEGO Friends-film, ”GIRLZ 4 LIFE”, som lanceres i det meste af verden om få dage. L2Ms debutsingle, "GIRLZ", udkommer i dag på iTunes og andre digitale platforme i det meste af verden.
None

None

En dansk idé

Selv om L2M i første omgang lanceres i USA, er der et klart dansk præg på gruppen. Idémager bag bandet er nemlig den danske filmmand Mads Munk, der ejer film- og entertainment-koncernen M2 Group. M2 Group producerer i forvejen en række af LEGOs animerede serier, og Mads Munk fik derfor også rettighederne til at producere en hel animationsfilm baseret på LEGO Friends-universet – et univers, som især har taget piger i alderen 6-12 år verden over med storm. "Jeg lå i en pool i Los Angeles forrige sommer og tænkte over, hvordan vi kunne få den fedeste lydside til den nye LEGO-film. Og så kom idéen om, at vi selvfølgelig skulle lave vores eget band. Drømmen var at skabe noget, der var unikt, og som også kunne stå på egne ben uden for LEGO-universet. Det skulle kunne løfte filmen og historien, som man kender det fra bl.a. High School Musical," fortæller Mads Munk, der hele vejen har troet så meget på ideen, at han har selv skudt et betydeligt pengebeløb i både produktionen af den nye "Girls 4 Life"-film og lanceringen af L2M. M2-selskaberne har også selv skabt universet omkring pigebandet og produceret materialet til lanceringen. "Nogen vil nok kalde det modigt, for det er jo en kæmpe satsning i sig selv at finansiere en film helt uden støtte. Og så spænder jeg buen endnu mere ved at lave et pigeband ved siden af," tilføjer Mads Munk.

Potentiale som One Direction

På den musikalske side har Mads Munk valgt at danne partnerskab med erfarne kræfter i branchen. Det gælder ikke mindst Creative Producer Tim Byrne, der har været med til at bringe bands som One Direction, Take That og Spice Girls samt tv-showet X-Factor frem i rampelyset. Tim Byrne brugte i alt seks måneder på at caste mere end 3.000 piger over hele USA, inden de helt rigtige fem piger var fundet, og L2M var klar til at gå i studiet. "Vi har fået nogle af de bedste sangskrivere i verden til at skrive numre til L2M, og jeg er overbevist om, at de bliver et hit. Jeg tror, at potentialet er på højde med One Direction," fortæller Tim Byrne. Resultatet af de fem pigers indspilninger overbeviste også ledelsen hos Warner Bros. Records, der har budt et tocifret millionbeløb for kontrakten med bandet: "Vi er meget begejstrede over at have signet L2M hos os," fortæller Dan McCarroll, President hos Warner Bros. Records. “Der er tale om fem utrolig talentfulde unge piger, som har en lang og spændende karriere foran sig, og vi er meget stolte over at få lov til at være dem, der præsenterer gruppen for verden.”

Soulshock har produceret første single

https://youtu.be/VwqeDV1II74?t=4 L2M har indspillet et helt album med 11 sange, som er produceret af nogle af verdens førende producere. Warner Bros. Records har fået lov til at vælge debutsinglen, og valget faldt på nummeret "Girlz", som også har dansk præg. Sangen er nemlig indspillet i Los Angeles hos den danske sangskriver, producer og tidligere DJ, Soulshock. "Det gav et lille smil på læben, da Warner Bros. Records plukkede netop det nummer som vores første single," fortæller Mads Munk. L2M præsenteres for offentligheden ved et event i New York den 3. februar 2016. Det samlede album udkommer senere på året. Gruppens officielle hjemmeside er netop lanceret. Her kan man bl.a. se musikvideoen til den nye single ”GIRLZ”, og der er links til bandets fansider på forskellige sociale medier.

Fakta om L2M:

De fem medlemmer af L2M (som står for "Listening to music") er trods deres unge alder erfarne sangere, dansere og skuespillere. Mariangeli (12) har allerede gjort sig bemærket som sanger med mere end 100 millioner visninger på sine egne videoer på YouTube. Mckenzie (11) er en erfaren skuespiller, der har indspillet film for Disney. Tati (12) er danser og samarbejder med flere topkoreografer. Jenna og Lexi (11) går begge på en skole for scenekunst i Dallas, Texas. Jenna er en dygtig softball-afspiller, og Lexi kan lide at designe sit eget modetøj.

Fakta om filmen LEGO Friends: ”GIRLZ 4 LIFE”

LEGO Friends ”GIRLZ 4 LIFE” får online-premiere over hele verden den 2. februar 2016 og udkommer desuden på DVD og Blu-Ray. LEGO Friends tv-serien bliver vist i mere end 40 lande i 2016-2017.

Fakta om Mads Munk og M2 Group:

Mads Munk grundlagde M2 i 1998, og i dag er M2 Group A/S en international producent af reklamefilm, animationsfilm og entertainment. Selskaberne i koncernen beskæftiger omkring 300 medarbejdere fordelt på afdelinger i Aarhus, København, London og Bangkok.