GADGETS

tir, 09 aug 2016

Danskerne tjekker smartphonen 170 mio. gange om dagen

- Brugen af smartphones er nærmest eksploderet, siden de blev hvermandseje for blot få år siden.

Vi er besat af at kigge ned på vores telefon. I bussen, i toget, i skolen, på jobbet, ved middagsbordet, i sofaen og i sengen. Overalt, hvor der er et ledigt øjeblik, sidder danskerne og stirrer ned i deres smartphones for at læse mails, se på netnyheder og svare på indkomne beskeder. I alt siger 49 pct., at de tjekker deres smartphone mindst en gang i timen, mens 2 pct. gør det så ofte som hvert tredje minut. Det viser nye tal fra Deloitte.

- Brugen af smartphones er nærmest eksploderet, siden de blev hvermandseje for blot få år siden. I dag tjekker den gennemsnitlige dansker sin telefon 2,5 gange i timen. På tværs af hele befolkningen svarer det til, at vi kigger på vores smartphones 170 mio. gange om dagen, siger medieekspert i Deloitte Frederik Behnk.

Det er selvsagt de unge, der er allerflittigst til at tjekke telefonen.

- Af de unge mellem 18 og 29 år siger 17 pct., at de tjekker telefonen mindst 10 gange i timen. En så høj frekvens svarer reelt til, at man konstant har et halvt øje på telefonen for at holde øje med opkald, beskeder og sociale medier, siger Frederik Behnk. Netop brugen af beskeder på de sociale platforme og de såkaldte ”instant message”-teknologier gør, at tidsforbruget foran telefonen er steget eksponentielt, mener Frederik Behnk: - Det er klart, at skal man både tjekke sms’er, svare på Snapchats og holde øje med kommentarer og likes på de sociale medier, så kan man hurtigt få ret travlt. Derfor er det heller ikke mærkeligt, at nogle folkeskoler simpelthen samler telefonerne ind om morgenen, så de unge kan koncentrere sig om undervisningen. LÆS OGSÅ "Brugte computere og smartphones vinder frem" Ud over selve kommunikationen med omverdenen bruges smartphonen også til at udfylde de mange små tomrum, der viser sig i løbet af dagen. - I alt bruger 56 pct. af danskerne smartphonen til at streame videoer og se TV, 60 pct. shopper på nettet, mens hele 65 pct. hører musik eller radio. Hertil kommer netnyheder, netsurfing samt en lang række apps, der også sluger tid. Smartphonen er blevet en fuldt integreret del af vores liv, siger Frederik Behnk. Det er langt fra kun de unge, der er glade for at holde øje med deres telefon. 25 pct. af danskerne over 60 år siger, at de tjekker deres smartphone mindst en gang i timen.

Fakta:

Så mange gange tjekker danskerne deres smartphone i løbet af en dag: • Mere end 20 gange i timen: 2 pct. • 10-20 gange i timen: 4 pct . • 5-9 gange i timen: 8 pct. • 2-4 gange i timen: 14 pct. • Cirka en gang i timen: 21 pct.  • Mindre end en gang i timen: 39 pct.  12  pct. har ikke en smartphone eller ved ikke, hvor mange gange, de tjekker den. Tallene er baseret på i alt 1000 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.