GADGETS

tir, 19 aug 2014

Forfriskende romantisk komedie

Wallace (Daniel Radcliffe) og Chantry (Zoe Kazan) og en omgang friturestegte syltede agurker.

Harry Potter (Daniel Radcliffe) har lagt tryllestaven på hylden og spiller den følsomme og intelligente Wallace i kærlighedsdramaet ’What If?’.

Anmeldt af Jeppe Zabel

De mødes foran køleskabsmagneterne til en fest. For Wallace (Daniel Radcliffe) er det kærlighed ved første blik, men for Chantry (Zoe Kazan) er det starten på et venskab – hun har nemlig allerede en kæreste. Og på den måde lægger What If? ud med det klassiske, og interessante, dilemma: Kan en mand og en kvinde nøjes med at være rigtig gode venner? Som så mange andre romantiske komedier har What If? en lidt forudsigelig opbygget historie, og der mangler et par tvists hen ad vejen. Men den kant der mangler i historien findes i høj grad i dialogen. De rappe og til tider intelligente og provokerende replikker flyver frem og tilbage gennem luften – især mellem de to hovedpersoner Wallace og Chantry, og replikkerne er langt hen ad vejen velskrevne og humoristiske, selvom et par af vittighederne falder til jorden. Dialogen er i den grad ung og forfriskende i forhold til de mere klassiske romantiske komedier, hvor den kan blive lidt for kedelig og stueren. Daniel Radcliffe, som de fleste kender fra Harry Potter filmserien, er overbevisende i rollen som den følsomme, intelligente og akavede Wallace, og hans kvindelige modstykke Zoe Kazan leverer også en solid præstation. Det er især spillet og kemien mellem disse to hovedkarakterer der bærer filmen. Lydsiden kunne være skarpere og virker til tider lidt ugennemtænkt. Med undtagelse af historiens klassiske og noget forudsigelige opbygning, og den lidt uopfindsomme lydside er What If? en solid romantisk komedie, med veloplagte skuespillere og meget velskrevne replikker. Alt i alt en god film at se sammen med kæresten, eller den kommende kæreste, på en regnfuld sensommerdag.
None

None

Wallace (Daniel Radcliffe) og Chantry (Zoe Kazan).
None

None

Wallace (Daniel Radcliffe) og Chantry (Zoe Kazan) efter de begge har været alene inde og se ’The Princess Bride’

 

    Titel: What If? Instruktør: Mike Dowse Genre: Romantisk komedie Biografpremiere: 21. august 2014   TJECK giver 4 stjerner ud af 6 mulige