GADGETS

tor, 25 feb 2016

Fredagsrock for flere i 2016

Fredag d. 19. august er det Christopher der går på scenen i Tivoli til Fredagsrock (Foto: Rasmus Hansen)

For 20. år i træk løfter Tivoli nu sløret for årets Fredagsrockprogram, som vægter, at der er noget for de fleste. Publikum kan udover højere lyd se frem til et program, der spænder fra Kim Larsen over de amerikanske søstre i Haim til den verdenskendte DJ Tiësto. Der bydes på Danmarks popdarling Christopher, det franske electronica band Air til albumaktuelle Dizzy Mizz Lizzy, der har klassikerstatus i dansk rock. Der lægges ud med TopGunn og Noah som er den første af i alt ti dobbeltkoncerter den 15. april kl. 22.00

Fredagsrock blev i 2015 besøgt af over en halv million musikfans, hvilket slog alle tidligere rekorder. I år er der sat yderligere plads af til koncerter, hvor artisterne optræder i koncert-konstellationer, der kun kan opleves i Carstensens Have. Alt sammen i tråd med Tivolis DNA om at være noget for alle og samtidig unik. I år har Fredagsrock 24 koncerter med i alt 49 bands på plakaten incl. Offspring Festival. https://youtu.be/VKnqxOPnKFw?t=6

Tivoli fester igennem med Tiësto, Morten Breum og Air

I 2016 inviterer Tivoli til fest, når to af de største inden for genren EDM (Electronic Dance Music)lægger vejen forbi. Morten Breum har gennem flere år har haft stor succes på den internationale DJ scene. Han efterfølges af verdens måske største,

DJ Tiësto

, der optræder med et scene- og lysshow i en liga for sig. Endelig er der også fundet plads til den gendannede franske, elektroniske duo Air, som bl.a. står bag 90’er klassikeren ”Moon Safari”.  
None

None

Pop og hip hop

En af tidens mest spillede internationale popstjerner, svenske

Zara Larsson

, kommer forbi. Danmarks egen Christopher optræder igen på Plænen, der er blevet hans hjemmebane. I år er der ti dobbeltkoncerter eller triplekoncerter, hvilket er rekord. Der blændes op for bl.a. Aura og Dúné, Teitur og Ásgeir samt triple-koncert med poptalenterne Cisilia, Page Four og Hasan Shah. Bikstok og Specktors varmer hip hop-fans op i foråret, og traditionen tro lukkes og slukkes sæsonen igen med hip hop. I år er æren tilfaldet S!vas og Gilli samt MellemFingaMuzik.

Gode gensyn

Michael Falch og Poul Krebs

har udfordret sig selv på deres fælles album ”Tomandshånd”, som de to rock-koryfæer er på turné med. Oh Land, Saybia og Magtens Korridorer feat. Østkyst Hustlers er garant for magiske sommeraftener, hvor fans i tusindvis synger med. Der er også genvalg til sidste års publikumsucceser Scarlet Pleasure og Julias Moon – denne gang optræder de ikke til samme koncert, men i nye konstellationer.    

Offspring Festival forvandles til en-dags-festival

Der er lang tradition for, at Tivoli giver chancen til nye og talentfulde musikere fra ind- og udland. Offspring Festivalen, der er en integreret del af Fredagsrock-programmet har med sine fire år på bagen, indtaget en betydelig rolle som vindue for solide talenter. Årets Offspring tæller bl.a. engelske Kwabs, engelske Wstrn og en række danske navne som Ukendt Kunstner, Phlake og Blaue Blume. Festivalen rykker tilbage til maj og afvikles på 3 scener med i alt 15 bands.

Underdirektør Tivoli Kultur, Nikolaj Koppel siger:

”Tivoli er ubestridt blandt Danmarks vægtigste kulturelle aktører med tilbud, der favner enestående bredt: teaterforestillinger, klassisk musik og ballet blandt meget andet. Og så ikke mindst: Fredagsrock, der er blevet et musikalsk flagskib ikke kun for Tivoli, men for hele København. Dette års program er spækket med højdepunkter og rækker ud til alle aldre og musikalske præferencer”.

Programchef Rune Erbs Ledet siger om årets program:

”Det er Tivolis fornemmeste formål at underholde flest muligt og det er netop styrken i Tivolis Fredagsrock. Vi er en festival, der strækker sig hen over 24 fredage i stedet for blot en enkelt weekend. Vi skal favne flest mulige musikfans, og det synes jeg er lykkedes med årets program. Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at sammensætte et program, der spænder så bredt, som det gør, og favner Tivolis mangfoldighed. Personligt er jeg stolt over at kunne præsentere Air, samt at Dizzy Mizz Lizzy takkede ja til at spille i Tivoli efter vi har fået lov til at skrue op”.

Fredagsrock afvikles i perioden fra 15. april og frem til den 23. september Alle koncerter begynder kl. 22:00 og er gratis for Tivolis gæster. Med et Tivoli Årskort, som giver fri adgang til Tivoli, bliver prisen 12,50 kr. pr. koncert. Der er gode tilbud i barerne mellem kl. 19:00 og 20:00. Entré til Tivoli indtil kl. 20:00 koster 100 kr./højsæson 110 kr. - efter kl. 20:00 koster det 150 kr. Et Tivoli Årskort koster 300 kr. Følg Fredagsrock på Facebook, Instagram, Twitter, Tivoli TV og fredagsrock.dk.