GADGETS

ons, 10 jan 2018

Fund på Kickstarter – En guitarist’ bedste ven

Det er ikke altid lige nemt at stemme sin guitar efter gehør.
Jeg elsker at spille guitar, da det er min afkobling fra en stresset og travl hverdag. De fleste guitarister kan stemme deres guitar på gehør. Den evne opnår man automatisk, når man ikke har sin guitartuner i nærheden og er for doven til at rejse sig op, eller værre – har glemt tuneren derhjemme.
None

None

Roadie 2. Pris: 114 £ ca. 960 kr.

Det er dog ikke altid, at det er lige nemt at stemme på gehør, f.eks. i larmende omgivelser. Særligt skaber det udfordringer når man gerne vil stemme guitaren i alternative tonearter, f.eks. når jeg vil spille

Skinny Love

af Bon Iver eller

Seven Nation Army

af The White Stripes. Selv med en konventionel tuner kan det være omstændeligt at stemme guitaren om. Roadie 2 er blevet min guitars nye bedste ven, og det bedste værktøj jeg kunne ønske mig. Nu stemmer jeg guitaren om i alverdens tonearter i løbet af ganske kort tid og uden nogle problemer.
None

None

Funktionalitet

Roadie stemmer din guitar, samt andre strenge instrumenter ud fra vibrationerne af instrumentet, når du slår strengen an. Dermed kan du stemme din guitar i larmende omgivelser uden problemer. Den stemmer med et motoriseret hjul, der drejer rundt, og dermed skal du bare placere din Roadie på din tuner. Endvidere stemmer den til perfektion, hvilket er fantastisk. Roadie 2 er nem at anvende og er ekstrem intuitiv. Bagpå Roadie sidder et drejehjul, og med denne navigere man ud fra den information, der er på skærmen. Roadie 2 kan stemme et væld af strengeinstrumenter, lige fra forskellige guitarer, herunder elektriske, akustiske, 7-strenget, 12-strenget, til mandoliner, banjo og ukulele. Hvis du også spiller bas, så skal du vælge Roadie Bass, da denne har en stærkere motor og kan måle lavere frekvenser, samtidig med den kan håndtere guitarer m.v. Det kan anbefales, at du supplere brugen af Roadie 2 med den medfølgende app, på trods af du kan bruge den uden hjælp af app. Baggrunden for dette er, at du kan opdatere firmware på Roadie 2, og du kan skabe dine egne tuninger. F.eks. har jeg indstillet open E, og en variation af Open C. Derudover kan du vælge at personliggøre din Roadie ved at skabe profiler for dine instrumenter. Endvidere kan du stemme ud fra din capo ved at indtaste det i Roadie. Det er endvidere nemt at indstille forskellige ting på din Roadie, f.eks. kan du bede den om altid at lyse, således du kan stemme i mørke. Det er særlig smart når man skal ud og spille på bodegaer osv. Derudover gør Roadie det nemt for dig at sætte nye strenge på dit instrument, da du kan få motoren til at dreje, og dermed spænde for.
None

None

Design

Jeg synes Roadie er pæn udformet. Det vigtigste er dog, at den er kompakt og fylder derfor ikke meget. Du kan derfor have den i din guitarkasse når du skal på farten. Endvidere har den et indbygget batteri, der oplades med et USB-C kabel.

 

Konklusion

Hvis du er en guitarist, og du stemmer din guitar i andre tonearter end standard, så er Roadie 2 et must for dig. Jeg er helt vild med produktet, og den gør det nemmere for mig at lege endnu mere med min guitar. Den giver mig mange flere muligheder, og jeg kan udnytte min guitar i højere grad end før. Bevares, jeg kunne sagtens gøre det med en almindelig tuner, men det er bare så meget nemmere med Roadie 2, og derfor får jeg det gjort.

KICKSTARTER

Kickstarter er en crowdfunding hjemmeside. Den fungerer ved, at personer med nye opfindelser eller andre gode idéer kan lave en beskrivelse af deres projekt og lægge det op. Bemærk det er et krav, at man kan bevise, at man kan realisere sit projekt, hvis man opnår den mængde donationer, som man har angivet som sit budget. Derefter kan almene personer gå ind og donere penge til projektet. Afhængig af hvad man donerer til, og hvor meget man donerer, så kan man få lige fra et takkekort til et eksemplar af det produkt man har doneret til, når det er færdig udviklet og gået i produktion.