GADGETS

tir, 25 okt 2016

Glædelig jul I Familien

Teatret Svalegangens nyeste forestilling "I Familien" rammer 2016.

På trods af små fodfejl, leverer Teatret Svalegangen med deres nyeste forestilling ”I Familien” et fænomenalt indblik i familierummet i år 2016.

Tekst:

Jesper Møl Trads

Foto:

Morten Fauerby

Vi sidder ringside. Klar til at se bokserne kæmpe i ringen. Blå mod grøn. Mod rød. To generationer pakket ind i tre familier med forskellige holdninger. Fra start er holdningerne tegnet absurd stort op og malet med den store pensel ud over karaktererne. Efter fire indledende scener, der godt kunne have brugt en opskruning af tempo, folder forestilling sig flot ud. Sikkert styret af de fantastiske skuespillere, der alle spiller op til deres bedste. Et flot manuskript og sikkert dirigeret af instruktør Per Smedegaard. I kampens hede beskæftiger forestillingen sig med temaer fra politik, samvær (eller mangel på samvær), egoisme og fællesskab. Alt sammen pakket ind i et scenarie af juledagene og den stress, der følger med hertil. For er det okay, at man ikke er sammen med sin familie juleaften? Er det okay, at skabe nye traditioner, der ikke omhandler steg, gaver, dans om juletræ og risalamande, men i stedet bygger på en børnefri tur til storbyen, en skiferie nordpå og donationer til folk i nød i stedet for gaverne under træet? Alle disse emner bliver flot pakket ind i en sjov og underholdene forestilling, der virkelig skinner, når alle skuespillerne har fællesscener på gulvet, hvor de spiller flot op til hinanden og skildrer højre- og venstrefløjen stærkt. Det savnes dog, at der bliver leget og udfordret mere på de klassiske klicheer, der bliver tegnet af de forskellige politiske holdninger. Det er forståeligt, at det er gjort for at sætte ekstra fokus på disse, men det kunne have været endnu skarpere, hvis man fik det hele serveret fra første færd. Samtidig ender slutningen med at blive lidt for lang og forestillingen mister for meget den puls, der er blevet opbygget, især før og efter pausen. Alt dette ændrer dog ikke på, at jeg forlod teatersalen med et smil. Et stort et af slagsen. Jeg kunne se min egen familie, mine venners familier og mine bedsteforældre i dette stykke, hvilket også har været planen med forestillingen. I en enkel, men vanvittig skarp scenografi, åbner Svalegangen op for en ny voksenjulekalender, der viser, hvor skabet skal stå. Med sikkerhed, enkelthed og vanlig skarp sans for detaljen, har Per Smedegaard og resten af holdet skabt en forestilling, der rammer 2016 og alle os tilskuere lige bagi. Fantastisk. Tidstypisk. Varmt.
None

None

Teatret Svalegangen

Instruktør:

Per Smedegaard

Dramatiker:

Anna Panduro

Medvirkende:

Ole Jakobsen, Vibeke Hastrup, Martin Geertz, Kirstine Hedrup, Kaja Kamuk og Daniel Bevensee Scenografi: Siggi Oli Palmason