GADGETS

tor, 16 nov 2017

Gorillaz og David Byrne til Roskilde Festival

Roskilde Festivalen 2018 føjer 11 nye navne til programmet (Foto Vegard S Kristiansen)

Damon Albarn vender tilbage til Roskilde Festival med sine genrenedbrydende legekammerater fra Gorillaz, mens den musikalske globetrotter David Byrne inviterer på en rejse gennem solokarrieren og Talking Heads-klassikerne. Stormzy, Fleet Foxes og First Aid Kit er også blandt de 11 nye navne. Billetsalget er nu skudt i gang, og flere musiknavne offentliggøres inden jul.

Roskilde Festival er i fuld gang med at samle brikkerne til endnu en festival, der sætter de internationale stjerner i selskab med de nyeste skud på stjernehimlen. Nu føjer festivalen yderligere 11 kunstnere fra et væld af genrer til et program, der i forvejen favner blandt andre Bruno Mars, Mogwai, Vince Staples og C.V. Jørgensen.
None

None

Gorillaz i topform

Damon Albarn og hans højstemte legekammerater i tegneserieuniverset Gorillaz melder klar til et spektakulært show i 2018 på Orange Scene. Gorillaz leverede deres første danske koncert på Roskilde Festival i 2010, og for nyligt slap de galskaben og nysgerrigheden løs til en særdeles glødende og udsolgt koncert i København. Roskilde Festivals deltagere kan derfor glæde sig til at møde et band i topform, der forstår at veksle mellem punket energi, elektroniske grooves og intimitet i stadionformat. Deres talrige alternative hits som Feel Good Inc, Rhinestone Eyes, Clint Eastwood, Kids With Guns, On Melancholy Hill, Stylo og Saturnz Barz fra dette års dystopiske festplade Humanz leveres vanen tro med masser af gæster på scenen og vilde animationsfilm på storskærmene.
None

None

David Byrne

Legendarisk musikalsk globetrotter

Roskilde Festival 2018 lægger også scene til en sjælden dansk koncert med den evigt nysgerrige, musikalske globetrotter

David Byrne

, der både leverer højdepunkter fra sin farverige solokarriere og naturligvis klassikere fra tiden som forsanger i de legendariske Talking Heads. David Byrne spillede første gang på Roskilde Festival tilbage i 1979 sammen med Talking Heads. Hans seneste besøg på festivalen var i 1997.
None

None

First Aid Kit

Derudover kan fans af folk-pop-inspireret vellyd og sangskriverkunst glæde sig til et gensyn med de nyligt genopståede - og særdeles efterspurgte - amerikanske

Fleet Foxes

og den elskede svenske søskende-duo

First Aid Kit

, mens det fremadstormende britiske grime-fænomen

Stormzy

kun har øget sin verdensomspændende popularitet, siden han skabte en eksplosiv fest på festivalen i 2016.
None

None

Fleet Foxes

Endelig skal navne som Clutch, Scour, Slaves og Chelsea Wolfe nok tiltrække sig opmærksomhed fra fans af den dystre og hårdtslående ende af festivalprogrammet.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Gorillaz og David Byrne indkapsler nærmest Roskilde Festivals musikprofil. De er begge hamrende nysgerrige og grænsesøgende, og de har konstant et blik for nye musikalske og kulturelle udforskninger. Derfor er det fantastisk at kunne skrive dem på samme plakat og samtidig pejle videre ud over det musikalske landskab med højaktuelle navne som First Aid Kit og Stormzy."

None

None

Stormzy

Det er disse 11 navne, som i dag offentliggøres til Roskilde Festival 2018:

GORILLAZ (INT) DAVID BYRNE (US) FIRST AID KIT (SE) FLEET FOXES (US) STORMZY (UK) CHELSEA WOLFE (US) CLUTCH (US) KAKKMADDAFAKKA (NO) OMNI (US) SCOUR (US) SLAVES (UK) Cirka 175 navne spiller på næste års Roskilde Festival. Roskilde Festival offentliggør flere musiknavne inden jul. Billetter til sommerens festival kan nu købes på roskilde-festival.dk Partout-billetter til Roskilde Festival koster 2100 kroner (eks. gebyr), mens et begrænset antal endagsbilletter er til salg for 1050 kroner (eks. gebyr).