GADGETS

man, 03 aug 2015

Hovedtraileren til Klovn Forever har premiere

Casper Christensen og Frank Hvam undervejs med en Grand Danois i en scene fra Klovn Forever

Med kun godt to måneder til biografpremieren d. 24. september kan Nutmeg Movies og Nordisk Film Distribution i dag offentliggøre hovedtraileren og tre nye officielle stillbilleder fra årets mest ventede danske biograffilm, Klovn Forever

Det er ikke meget, der er sluppet ud til offentligheden om filmen indtil nu. På filmfestivalen i Cannes i maj blev de to første to stillbilleder frigivet sammen med et lille teaserklip fra filmens univers, der allerede er blevet vist over to millioner gange på nettet.  Nu bliver fans og forventningsfulde publikummer en anelse klogere… https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=f_vvJ6erUsw#t=3 Traileren til Klovn Forever byder både på et hurtigt gensyn med nogle af de mest tåkrummende højdepunkter fra Klovn The Movie og en perlerække af små, hurtige klip fra den nye film, ledsaget af denne speak: ”De har voldtaget naturen. De har ydmyget børn. De har prioriteret ad helvede til. De har taget bagdøren. Og de har hånet de sødeste svigermødre. Nu vil de gøre alting godt igen. Nu vasker de tavlen ren. De starter på en frisk for at repræsentere deres stolte fædreland. Hyggespredende, gode mod dyr og virkelig tolerante. De vil vise Danmark fra sin bedste side. Det lykkes…bare ikke.

Om filmen

KLOVN FOREVER er den længe ventede opfølger til mastodontsuccesen ”Klovn - The Movie”, som tog Danmark med storm i 2010. Her blev filmen både en gedigen kritikersucces med flotte anmeldelser hele vejen rundt og én af de bedst sælgende danske film i nyere tid. Fem år er gået siden sidst, og Casper og Frank står ved en skillevej. Hvad er det de vil? Og hvad betyder de egentlig for hinanden, når det kommer til stykket? Venskabet sættes på den ultimative test, og undervejs udsætter Casper og Frank sig selv og hinanden for deres livs prøvelser - både i trygge omgivelser herhjemme og tværs over Atlanten i Drømmenes By, Los Angeles. Her flytter Casper hen for at forfølge sin karriere, men for at redde venskabet sætter Frank efter ham… I sidste ende må de to venner stille sig selv spørgsmålene: Eksisterer der overhovedet sådan noget som "venner for evigt"? Og hvad skal man hævne, og hvad skal man tilgive her i livet? Én ting er sikkert... Nu er det alvor! LÆS OGSÅ: "Klovn Forever plakaten har verdenspremiere"

Nye og gamle ansigter

Som altid i ”Klovn” er Klovn Forever befolket med både nye og gamle ansigter. Der er - naturligvis – gensyn med Mia Lyhne og Iben Hjejle, men også Elsebeth Steentoft som Pykker, Niels Weyde som Ole og Lars Hjortshøj dukker op. Herudover medvirker bl.a. Nikolaj Coster-Waldau, Johannes Riis, Tina Hjortshøj Bilsbo, Ib Michael og Ulrich Møller-Jørgensen, og sidst men ikke mindst er der debut til Simone Colling som Caspers voksne datter Cille.

Bag kameraet

Klovn Forever er instrueret af Mikkel Nørgaard, som også instruerede ”Klovn – The Movie” og hele ”Klovn”-serien med undtagelse af sæson tre. Han har også instrueret gigantsucceserne baseret på de to første af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger, ”Kvinden i buret” og ”Fasandræberne”, ligesom han også har været instruktør på tv-serierne ”Langt fra Las Vegas”, ”Anna Pihl” og ”Borgen”. Klovn Forever har manuskript af Casper Christensen og Frank Hvam og er produceret af deres eget produktionsselskab Nutmeg Movies med Jesper Zartov som producer.

”Klovn”-brandet ud i hele verden

Klovn Forever er ligesom ”Klovn – the Movie” baseret på Frank Hvam og Casper Christensens populære tv-serie ”Klovn”, som blev vist i 60 afsnit fordelt på seks sæsoner på TV2 i årene 2005-08. I 2010 fik ”Klovn – The Movie” premiere og blev den mest sete danske biograffilm i det nye årtusinde (855.000 solgte biografbilletter og 140.000 dvd’er). Siden har også udlandet fået øjnene op for ”Klovn”. TV-serien er solgt til remake i Belgien, Tyskland og Finland, og i Holland kører serien med stor succes på anden sæson i en lokal remake. I USA har Warner Brothers netop forlænget retten til at lave en amerikansk remake af den første film med komikeren Danny McBride, og Sasha Baron Cohen er også tilknyttet projektet. Han har også arbejdet med Casper Christensen og Frank Hvam på sin kommende film ”The Lesbian” (produceret af Paramount Pictures), som de to skriver til ham.