GADGETS

ons, 21 okt 2020

Hvordan foregår valutahandel?

Sponsoreret indhold

Valutahandel kan på mange punkter sidestilles med aktiehandel. Der kan drages flere paralleller, men der er dog også forskelle. Som investor køber man fx Novo Nordisk-aktien, hvis man vurderer, at kursen fremadrettet vil stige. Omvendt sælger man typisk aktien igen, hvis man forventer et kursfald. Sådan foregår det i grove træk også, når du handler med valuta. Her er det dog ikke en aktie, du køber og sælger. Det er derimod værdien af en valuta. Ønsker du at handle med valuta ved siden af studiet, som en alternativ måde at tjene penge på, er det vigtigt at understrege, at det ikke er risikofrit. Med de rette analyseværktøjer, kan du dog mindske risikoen, men aldrig eliminere den.

Eksempel på en valutahandel

At handle med valuta er forholdsvis overkommeligt. Det forudsætter dog, at man først har forstået præmissen for handlen. Skal man lære at handle med et nyt investeringsinstrument, er det som regel lettest at lære ud fra et eksempel. Er du eksempelvis af den opfattelse, at den europæiske euro vil stige i værdi i forhold til den amerikanske dollar, i de kommende uger? I så fald vil du skulle købe euro over for dollars, hvilket vil resultere i en gevinst, hvis du får ret i din forudsigelse. Det kan lyde kompliceret, men i praksis har handelsplatformene gjort det ganske nemt. På de fleste platforme finder du faktisk et handelspapir, der hedder EUR/USD. Vil du se nærmere på en sådan platform, så klik her. Et sådant handelspapir kaldes for et valutakryds. Når du køber et valutakryds, satser du på, at euro vil stige i værdi over for dollars. På de fleste respektable handelsplatforme finder du et stort antal valutakryds. Hos Saxo Bank har de fx hele 182 valutakryds. Det inkluderer blandt andet nedenstående:
  • EUR/USD (euro over for dollars)
  • EUR/JPY (euro over for japanske yen)
  • EUR/GBP (euro over for britiske pund)
  • USD/CHF (dollars over for schweiziske franc)
  • USD/CAD (dollars over for canadiske dollars)

Valuta handles oftest over for hinanden

De fleste valutahandler involverer to valutaer over for hinanden, da du handler værdien af den ene valuta mod den anden. Du kan som udgangspunkt godt handle en valuta mod værdien af andre aktiver, herunder olie, guld mv. Det er dog handler, der hører sjældenhederne til. Især i tilfælde af, at du er relativt grøn inden for investering, er det en god ide at holde sig til at handle valutaer op mod hinanden.