GADGETS

tir, 08 jul 2014

Interview med Klumben og Raske Penge

Hvis man spørger de fleste danske musikere, så er Orange Scene det allerstørste og helligste på dansk grund. På denne sidste dag af årets Roskilde Festival får to gutter udlevet den drøm, som Orange Scene er. De hedder Christian, a.k.a. Klumben, og Rasmus, a.k.a. Raske Penge. Jeg mødte dem i Medie Byen til en lille snak. Drengene har rygende travlt i dag og det er helt forståeligt. Dette er nok den største dag i deres hidtidige karriere. Jeg tropper op foran pressecenteret og ser, at min kollega fra Metroxpress allerede har fat i dem. Klumben og Raske Penge bliver fulgt af en videofotograf til at forevige denne dag.

FOTO: Sara Gangsted TEKST: Amir Amirian

Om 2 timer kommer i til at udleve alle danske musikers største drøm, hvad er det, der er så speciel ved Orange Scene i jeres optik?

Klumben: For mit vedkommende er Roskilde Festivalen noget alle kender. Det er en folkelig ting, men alligevel ikke. Da jeg gik på efterskole talte alle om Roskilde Festival, og ikke Skanderborg osv. Det er bare stort!

I er et af i alt tre danske artister, der i år spiller på Orange, hvorfor tror i valget er faldet på jer?

Klumben: Penge under bordet! Raske Penge: Jeg tror vi er heldige at lave noget musik som mange af Roskildegængerne kan lide. Det kunne man se i 2012, både på campingarealet, hvor gæsterne hørte vores musik, også på Pavilion, hvor der kom mange for at se os. Vores musik er bredt omfavnende, men stadig subkulturelt.

I er hver jeres kunstner, men spiller oftest sammen. Er i blevet et ”band” nu?

Klumben: Når vi spiller på festivaler osv. så spiller vi sammen. Vi er ikke noget band, men det er sjovere at være to når man spiller. Det ville være kedeligere at spille alene. Raske Penge: Jeg tror også denne konstellation har gjort, at vi er kommet så langt. Klumben: Vi er så forskellige, at vi komplimentere hinanden i forhold til hvad vi er gode og dårlige til. Raske Penge: Jeg spiller næsten aldrig alene, og når jeg gør ærgrer jeg mig lidt over det.

Skriver i jeres musik sammen eller operere i hver for sig?

Raske Penge: Kun de fælles sange skrives sammen, men vi spiller vores eget for hinanden og giver hinanden konstruktiv kritik. Jeg vil gerne have, at Christian har hørt det jeg laver inden det er færdigt.

I har skrevet monsterhittet Faxe Kondi. Fik i nogensinde noget fra Royal Unibrew?

Raske Penge: Vi fik en lille smule. Vi fik en lille gave og en masse Faxe Kondi. Derudover er de en rig onkel vi nogen gange ringer til for at høre om de vil sponsere vores idéer. De siger oftest nej, men nogle gange siger de ja.

Er i glade for, at den originale Faxe Kondi glas flaske er tilbage?

Klumben: Det er sgu meget hyggeligt. Raske Penge: Den popper ikke lige så godt som de små flasker - altså de normale nutidige flaske kondier.

Hvis i crowdsurfede under jeres koncert, hvem måtte gerne tage jer på numsen?

Klumben: Ingen. Raske Penge: Det er sgu ikke særligt rart at blive gramset på. Hellere røven end pikken!

Hvad hvis det f.eks. var Jennifer Aniston?

Raske Penge: Tror du hun står dernede? Klumben: Jamen så vil jeg gerne! [%type::strong*#*text::Hvor meget jønte [hash red.] ryger i?*#*break::False%] Raske Penge: Der er vi lidt forskellige. Jeg jønter den i perioder, men jeg er i et sted i mit liv hvor jeg ikke jønter den så meget som da jeg var ung, hvor jeg jøntede så meget som jeg kunne nå. Nu er det mere i weekenden, eller h vis jeg skriver musik. Klumben: Jeg har også røget alt hvad jeg kunne i 8 år, men har holdt pause i 1 år, hvor jeg kun har røget et enkelt hvæs hist og her. Jeg er blevet en voksen ansvarlig hashryger.

Efter at interviewet var overstået stod der et par fans der gerne ville have en autograf og billeder. Flinke som gutterne er kaldte de en lille knægt på 8-9 år over til et billede, da knægten var for genert til at være med i billedet.