GADGETS

tir, 20 feb 2018

Kickstart det nye semester med overskud

Hvorfor føler du dig ikke klar til det nye forårssemester?

Er du kørt død allerede inden forårssemesteret for alvor er gået i gang? Sådan kickstarter du dit nye semester med energi og overskud

Foran dig venter et nyt semester, men du har mest af alt lyst til at ligge hjemme under en varm dyne med en god serie på netflix og en kop varm kakao. Bare glemme alt om bøger, semesterplaner og nye afleveringer, som ligger og lurer forude.
None

None

Af gæsteskribent Tine Persson, stressrådgiver og studiecoach hos SPINE

Er det kun dig, der ikke orker at skulle tage hul på et nyt semester?

Nej, det er det bestemt ikke. Vi får rigtig mange henvendelser fra studerende i februar, der ikke er motiveret for at skulle give sig i kast med nyt pensum og ufattelig mange timer på læsesalen med næsen i bøgerne.

Hvorfor føler du dig ikke klar til forårssemesteret med nye spændende fag?

For at finde ud af, hvad der ligger bag din manglende motivation og lyst til at starte på et nyt semester, kan du stille dig selv spørgsmålet:

Har jeg lyst og overskud til at fortsætte det studieliv som jeg havde i efterårssemesteret?

Hvis du får ondt i maven og en lille tåre i øjenkrogen bare ved tanken, så findes en del af forklaringen eller årsagen måske herunder:

Mulige årsager til at du ikke orker studiet lige nu:

  1. Du har kørt dig selv alt for hårdt i løbet af efteråret, og var fuldstændig udkørt, da du tog hul på eksaminerne.
  2. Du følte ikke, at du nåede at holde sommerferie på grund af reeksamen, sommerkurset eller arbejde.
  3. Du har mange negative tanker, krav og forventninger til dig selv, og du synes sjældent at du gør det godt nok.
  4. Du synes det er hårdt at læse på dit drømmestudie på den her måde, og du overvejer om det overhovedet er det hårde slid værd.
Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af ovenstående årsager, men ikke har en reel plan for, hvordan det skal blive anderledes i foråret, hvordan skal du mobilisere kræfter, energi og fornyet motivation og tro på at det nok skal lykkes frem til sommerferien?

Sådan sikrer vi, at du får fornyet energi og motivation

Når vi hjælper studerende med at genfinde energien, overskuddet og motivationen til et nyt semester på studiet, igangsætter vi altid flere ting. Først og fremmest laver vi en grundig analyse af, hvad der er sket i dit liv gennem det sidste semester. Vi finder i fællesskab frem til hvilke mulige årsager der kan være til din manglende energi eller motivation. Når vi har fundet årsagerne begynder vi herefter at afdække, hvad vi kan ændre i det kommende semester. Det kan være at du skal afprøve nye ting, som eksempelvis at blive bedre til at spørge om hjælp, blive bedre til at holde pauser, fjerne digitale distraheringer eller sænke dine indre (høje) krav og forventninger. Efterfølgende følger vi løbende op på hvordan det går, og du får udleveret vores skabelon til at holde ugens vigtigste møde, så du lærer at estimere og prioritere, hvad der er vigtigst for dig selv i den kommende uge og på sigt, hvad du gerne vil have ud af dit kommende semester. Hvis du er nysgerrig på, hvordan du kan holde ugens vigtigste møde med dig selv, så finder du vores gratis skabelon til det her. Har du mod på selv at give dig i kast med at skabe fornyet energi og motivation til det kommende semester, så har vi samlet 3 gode råd herunder, som du kan lade dig inspirere af.

Disse 3 ting kan du selv gøre…

  1. Find årsagen til, hvorfor du er træt, ked af det, stresset eller mangler motivation på studiet - der er ALTID en grund.
  2. Afdæk hvad du konkret kan gøre for at ændre det – enten fysisk eller mentalt – så du får et bedre semester end det sidste halve år.
  3. Lav en plan for, hvordan du vil opnå det, som er vigtigst for dig i det kommende semester.

Du kan gøre det selv eller vi kan gøre det sammen hurtigt og effektivt

Har du behov for at jeg hjælper dig i gang med dit nye semester, så kan du allerede nu booke en tid hos os. Du kan også altid skrive eller ringe til os og høre, hvordan vi også kan hjælpe dig. Det er gratis og du kan kontakte os på mail på [email protected]. FAKTABOKS: Kan du genkende dig selv? - Du har kørt dig selv for hårdt i efteråret - Du nåede ikke at holde efterårsferie eller juleferie - Du har mange negative tanker om dig selv - Du tvivler på om studiet er det rette for dig