GADGETS

ons, 13 apr 2016

’Livstegn’ fra debutanten Signe Trylle

Signe Trylle er klar med debutalbummet 'Livstegn'

Den danske sangerinde Signe Trylle udgiver d. 15. april sit debutalbum ’Livstegn. Hun formår om nogen at levere autentiske fortællinger direkte fra hjertet med en så gennemført vellyd, at hendes fængende, funky popsange sætter sig fast fra første lyt.

Hør førstesinglen ‘Vil Du Være Sammen Med Mig’ her: https://www.youtube.com/watch?v=D5bC7BGRf8Q Mens Signe Trylle er et hidtil ubeskrevet blad på den danske musikscene, blev kimen til hendes debut som soloartist allerede lagt i 80’erne, hvor hun og storebroderen Jacob, takket være deres far Gert Smedegaard, som i årtier har været trommeslager for C.V. Jørgensen, sørgede for, at de fra en tidlig alder fik jamsessions og optrædener til familiefester ind under huden. Og det bliver da også i familien, da det kommende album er produceret i samarbejde med bror Jacob i hans studie i Østlondon, ligesom han også sidder bag trommerne til de kommende live-koncerter henover foråret og sommeren. I tæt samarbejde med sin storebror, Jacob Smedegaard, har den sangskolede Signe Trylle leget sig frem til en på én gang både dansabel og inderlig lyd, der har den gode popmelodi og de fine, dansksprogede tekster i centrum. Man kan ane både 80’er-inspiration fra danske helte som Alberte, Rugsted & Kreutzfeldt og Dodos and the Dodos, men udtrykket vækker til tider også minder om stærke, nordiske sangerinder som Lykke Li og Jenny Wilson. Først og fremmest er Signe Trylle dog helt sin egen, og når man lytter til de ærlige tekster, er man ikke i tvivl om, at de kommer direkte fra sangerindens eget liv.
None

None

’Livstegn’ fungerer som en autentisk tidslinje over et følelsesliv. Fra de første håbefulde byture efter et brud på åbningsnummeret ’Giv mig et ring’, frustrationen over singletilværelsen på ’Single på en søndag’, en spirende forelskelse på ’Dans dans dans’ til det nervepirrende i at kaste sig ud i nyt forhold på ’Langt væk’ og ’Livstegn’ og ’Vil du være sammen med mig’, der handler om at gøre status på et forhold, der muligvis er ved at rinde ud. En varme og livsglæde strømmer gennem ’Livstegn’s ti numre og dvæler aldrig ved ulykkeligheden, for, som Signe Tryller formulerer det, ”handler det om at åbne en flaske rødvin, danse rundt og græde hjemme i stuen, og så komme videre”, når man går gennem hjertesorger.