GADGETS

tir, 26 feb 2019

Lord Siva og Vera finder sammen på nyt projekt

Vi har hver især lært en masse og har opdaget nye måder at lave musik på

To etablerede artister på den danske og internationale scene er gået sammen på nyt projekt. Lord Siva og Vera har slået sig sammen om et nyt, ambitiøst musikalsk projekt, som vil ende ud i en større udgivelse i løbet af 2019.

Lord Siva har udgivet to succesfulde EP'er og et album. Han har tidligere arbejdet sammen med navne som Ukendt Kunstner, The Minds of 99 og Karl William. Han er og har i nogle år været en enlig stjerne på den danske scene med sit melankolske og dybtfølte univers. Soundvenue skrev blandt andre om sangerens anden EP: "Men frem for alt er ’180’ enestående, fordi den lukker angst og melankoli ind i popmusikken på en både følsom og frygtløs måde" Det er det Lord Siva altid har gjort - blandet popmusikken med frygt og følelser og udtrykt det, så lytteren mærker følelserne helt under huden. Vera kom for alvor op til overfladen i 2017, hvor han, efter at have udgivet to album med gruppen Kiss Kiss Kiss, udgav EP'en 'Good Job No Conversation', der nød stor anerkendelse nationalt og internationalt. Blandt andre Soundvenue pegede på ham som et af Danmarks mest lovende navne i 2018, og Pitchfork skrev om producerens debut:  "The Danish pop producer William Asingh makes a plush, playful, and quietly audacious debut" Vera har også produceret for Liss og han har stået for produktionen på tre af numrene på Møs EP 'When I Was Young'.

Et overraskende match

Det nye samarbejde er ifølge dem selv et overraskende match, men netop derfor føler de begge, at de har lært enormt meget af det. De mødte hinanden gennem en fælles ven, og snakken gik hurtigt på om de skulle lege med musikken sammen. En aften inviterede Vera Siva i studiet, fordi Vera var nysgerrig på hvordan Lord Siva ville lyde på nogle af de sange han arbejdede på. Da Lord Siva stillede sig foran mikrofonen, forvandlede lyrikken sig fra en Vera-tekst til en Lord Siva-tekst - bare på engelsk. Universerne smeltede sammen og den aften i studiet blev til et samarbejde, der voksede sig større og større og nu er resulteret i et singleudspil og en beslutning om at skabe en større udgivelse sammen. På indspilningen af ”Paris” er Lord Siva og Vera gået sammen med Villads Tyrrestrup (Liss), Vilhelm Strange (Liss) og Tobias Laust (Liss) for at opnå det perfekte resultat. https://youtu.be/8rvPlF886s0

Om singlen "Paris" fortæller Lord Siva og Vera.

”Paris er en kærlighedssang. En kærlighedssang om at være blevet vanvittig. Man er så langt ude, at man ser pigen hele tiden, og man kan ikke få hende ud af hovedet.", fortæller Lord Siva. ”Da jeg hørte Brians stemme på ”Paris”, gav det sangen noget helt nyt. Jeg synes, Brian er den mest interessante sanger i Danmark - udover hans vilde lyd - så giver han alt en perfektdosis smerte. Nummeret havde været sådan et fjollet R&B-nummer og pludselig lød det hele som en gammel Police sang. Den her sang startede hele ideen om at vi skulle lave et projekt sammen, så det føles meget rigtig, at det også er den første folk hører”, siger Vera om debutsinglen.

Lord Siva X Vera - ”Paris” udkom d.22. februar