GADGETS

ons, 10 jun 2015

M.I.L.K. - et nyt soulkollektiv

Emil Wilk fra det københavnske Soul-kollektiv M.I.L.K. er ude med musikvideoen til den kommende EP

M.I.L.K. er et nyt soulkollektiv fra København anført af Emil Wilk. Den første lyd fra et kommende EP-udspil er det groovy og funky nummer “If We Want To”, som allerede er hyped af en række internationale musikblogs og på kun 7 dage har opnået over 120.000 afspilninger via Soundcloud

Sangen ledsages af en innovativ musikvideo instrueret af selvsamme Emil Wilk. https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=k8OSzw_nECU#t=18 Musikvideoen til ”If We Want To” er en undersøgelse af den sensuelle sommervibe, som nummeret udspringer af. Videoen består blandt andet af hjemmevideooptagelser fra en tur gennem Afrika, som Emil Wilk og den internationale topmodel Emma Oak var på tidligere i år. Emil Wilk fortæller om musikvideoen:

”Videoen er inspireret af følelsen, man får, når man klikker igennem gamle billeder på sin computer, hvor alt er fragmenteret men alligevel hænger sammen. Jeg ville ikke lave et klassisk a til b narrativ, men en mere cirkulær historie, hvor man kan finde flere sammenhænge og historier i historien. Derfor er videoen også er skudt på mange forskellige kameraer, hvor jeg har blandet gamle hjemmevideokamera-ting med mere stiliserede skud af objekter og scener, der understøtter den sensuelle sommervibe som sangen er vokset ud af.”

M.I.L.K. åbner nummeret “If We Want To” med linjen: “We could stay here forever”, der indkapsler den umiddelbare grundstemning i det langsomt, dansable nummer - et forfriskende boheme-åndehul som leder lytterens tanker langt væk fra den grå hverdag. Nummeret blev for to små uger siden uploadet til Soundcloud af Emil Wilk. Få timer senere havde indflydelsesrige musikmedier fra hele verden samlet nummeret op, og ”If We Want To” gik direkte ind i top 5 over de mest omtalte numre på det verdensomspændende blognetværk: Hypemachine. I løbet af den første uge blev nummeret på grund af den store internethype afspillet mere end 120.000 gange på Soundcloud. En opsigtsvækkende debut for et dansk musikprojekt, som hverken er tilknyttet pladeselskab i Danmark eller udlandet.
  • With the tropical, ultra-languid track “If We Want To,” Copenhagen-based collective M.I.L.K. usher in summe - Nowness
  • A tropical chill-wave experience that sets me instantly at ease - Indieshuffle
  • Best New Artist of the Month - HillyDilly
Som en digital pendant  til den klassiske vinylsingle teaser videoen også starten b-siden med nummeret “Everything You Know”. Soulkollektivet M.I.L.K. er baseret på venskaber imellem Emil Wilk og en række andre musikere og kunstnere. Grundtanken er, at M.I.L.K. er en kreativ og foranderlig størrelse, hvor der er kort fra ide til udførelse. Lyden af M.I.L.K. vækker mindelser om produktioner fra moderne artister som Rhye, Jungle og blood Orange, men trækker også på musikalsk inspiration fra 70er pionerer, som Curtis Mayfield og Sly Stone. M.I.L.K forventer at udgive en debut-EP efter sommerferien, og live består bandet af Emil Wilk og et skiftende kollektiv af musikere.