GADGETS

ons, 12 apr 2017

Optagelse af lån i studieperioden – Det skal du tænke over

Er du ung og studerende, så er det meget sandsynligt, at du lever af statens uddannelsesstøtte (SU) og måske har en supplerende indtægt fra et fritidsjob. Er det ikke tilstrækkeligt for at få din hverdag til at hænge sammen, så kan du overveje at optage et lån. Før du låner penge, skal du tænke over nogle praktiske ting.

 

Lånets formål – Har jeg behov for pengene?

Det er de færreste låneudbydere der anbefaler, at man optager et lån uden et egentligt formål. Det er også derfor, at du bliver rådet til at tænke over, om du har behov for pengene. Du bør altid gennemtænke situationen, før du sætter din underskrift på en lånekontrakt. Løber du tør for penge hver måned, så er det måske ikke et lån, du skal på udkig efter. Du skal derimod i gang med at kigge din privatøkonomi efter i sømmene. Det kan være ideelt at låne penge til depositum, møbler eller andre udgifter, som du ikke umiddelbart kan finansiere på egen hånd.  

Planlægning – Hvornår kan jeg tilbagebetale lånet?

Du er nødt til at lægge en plan, før du låner penge. Du skal bl.a. tænke over, hvornår du forventer at kunne tilbagebetale lånet. Det er vigtigt at have klarlagt dette på forhånd, da du bliver bedt om at angive den ønskede løbetid, når du ansøger om et lån. Du skal være realistisk, når du angiver løbetiden, så du ikke ender med at indgå en aftale, som du ikke kan overholde. Hvor længe du kan betale af på et lån afhænger af, hvor mange penge du låner. Låner du et stort beløb, kan du typisk vælge en længere løbetid. Klikker du dig ind på www.prestamo.dk, kan du læse meget mere om løbetider, som er et kendt begreb i lånebranchen.  

Lånetype – Hvilken type lån skal jeg optage?

Som ung låntager vil det være en fordel, hvis du kender til de mest almindelige lånetyper. Det vil ikke nødvendigvis være alle lånetyper, der er interessante for dig, men det er ikke desto mindre vigtigt, at du kender til mulighederne. Du kan med sikkerhed nævne en række lånetyper, men hvor mange kender du i realiteten til? Forbrugslån, kviklån og minilån er nogle af de lånetyper, der får størst opmærksomhed i øjeblikket, så disse muligheder skal du også kende til. Vil du vide mere om lånebranchen og populære lånetyper, så kan du besøge www.seedmoney.dk, som er en dansk informationsside om lån.  

Sammenligning – Hvordan finder jeg det billigste lån?

Skal din studieperiode være god og mindeværdig, så er det afgørende, at du ikke sætter dig i større gæld end højst nødvendigt. Vil du holde dine låneudgifter nede, så kan du sammenligne lånetilbud fra forskellige selskaber. ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent – er nøgleordet, fordi det siger noget om, hvor meget det koster at optage det pågældende lån. Det er derfor også denne faktor, du skal lægge vægt på, når du skal finde lånet med de laveste omkostninger samlet set.   Indlægget er sponsoreret.