GADGETS

tor, 18 jan 2018

Plantronics udgiver nyt i BackBeat FIT familien

Med hovedtelefonerne medfølger der et IPX5-klasses vandtæt opladeretui.

Plantronics har udgivet deres populære BackBeat Fit i en ny udgave, som de kalder Boost. Selve hovedtelefonerne er ikke ændret, men med dem medfølger nye muligheder. Endvidere har Plantronics udvidet deres FIT-serie med den nye FIT 500-series.

 

Plantronics BackBeat Fit Boost. Vejl. pris: 1.299 kr.

Jeg har været meget vild med BackBeat Fit og har anbefalet dem til mange venner, da jeg synes man får meget for pengene. Plantronics har allerede relanceret BackBeat Fit før, hvor de ændrede designet til at indeholde reflekser. Nu har de udgivet hovedtelefonerne for 3. gang, og denne gang har de ikke lavet hovedtelefonerne om, men giver dig nu ubegrænset adgang til 12 udvalgte PEAR Personal Coaching App- træningsprogrammer samt 6 måneders PEAR+ medlemskab.

PEAR

Jeg har prøvet PEAR – en app, der fungerer som en personlig træner – og den har en lang række forskellige træningsprogrammer i hhv. kategorierne løb, gå og cykling. Endvidere er der en række andre øvelser såsom meditation, opvarmning, maveøvelser osv. Programmerne inddelt i, hvor længe man vil træne, herunder 0-20 min., 20-40 min. og +40 min. Under selve øvelserne guider din træner dig igennem din workout.

Lyd

Der er intet nyt under solen her. Lydmæssigt er de forsat rigtig gode, balanceret, klar og veldefineret. Lyden er faktisk noget nær perfekt. Jeg mangler alene en smule bund og bas i hovedtelefonerne. Endvidere kunne der godt være et lidt større lydbillede. Når du hører musik på dem er muligt at høre, hvad der sker omkring dig uden, at de påvirker lydkvaliteten. Altså lukker den ikke lyden omkring dig ud. Dette er utrolig vigtigt, hvis man løber i trafikken.

Design

Designet har ikke rigtig ændret sig, og dermed stadig flot. Jeg synes dog heller ikke der er brug for en ændring her. Det er endvidere rigtig fint, at der forsat er påført reflekser på nakkebøjlen. Dette er genialt for os, der løber rundt inde i byen og her særligt om aftenen. Dermed kan vi blive set af biler og cykelister i mørket.

Funktioner

Du skruer op og ned direkte på venstre ørekop. Her kan du også skifte sange frem og tilbage, sætte på pause og på play. Højre ørekop tager du telefonopkald på. Med andre ord behøver du ikke at tage din mobil op ad lommen. Endvidere virker SIRI på hovedtelefonerne ved at holde knappen nede på højre side. Ret fedt, hvis du vil skifte playlist under løbeturen. Med hovedtelefonerne medfølger der et IPX5-klasses vandtæt opladeretui. Opladeretuiet er designet i hurtigttørrende stof og leverer op til 10 timers ekstra batteritid.

Konklusion

Forskellen på den alm. FIT-udgave og Boost er reelt PEAR app’en. Hvis du ikke har brug for denne, så kan man lige så godt købe den alm. udgave. Jeg synes forsat det er nogle fede hovedtelefoner. Det er dog tredje gang at Plantronics lancerer disse hovedtelefoner. Jeg så gerne, at de optimerer lyden. Hvis de ikke passer på, så bliver de overhælet indenom, f.eks. af Jaybird, der har lavet Freedom 2 som koster det samme og har en bedre lyd.
None

None

 

Plantronics BackBeat FIT 500. Vejl. pris: 749 kr.

  BackBeat FIT 500 er ny i familien, men når det er sagt, så er det egentlig BackBeat 500-series de har lavet om til en sportsudgave. Den store nyhed er således, at den er svedafvisende.

Design

Designmæssigt synes jeg hovedtelefoner egner sig godt som sportshovedtelefoner. Dermed gør det ikke noget, at der er så mange plastikelementer over disse on-ear hovedtelefoner, som jeg f.eks. ikke brød mig om ved BackBeat 500. Jeg synes dog godt, at Plantronics kunne have ændret lidt på designet, eller gjort mere ud af det, og dermed givet en følelse af, at de reelt udgiver nogle nye hovedtelefoner og udvider familien. BackBeat 500 er behagelige at have på, men sidder samtidig godt fast, således at man ikke skal frygte at de ryger af. Endvidere sveder man ikke ekstra omkring puderne, hvilket er en vigtig kvalitet.  

Lyd

Lydmæssigt levere hovedtelefonerne en ganske habil lyd, her særligt taget prisen i betragtning. Lyden er dog en smule indelukket og der mangler lidt af lydbilledet. Endvidere har BackBeat 500 masser af bas, og lidt for meget hvis man spørger mig. Når det er sagt, så er der en okay balance i lydbilledet og hovedtelefonerne har en fin diskant.

Konklusion

BackBeat FIT 500 er et par ganske glimrende høretelefoner i dens priskategori. Det er et perfekt match til personen, der kun vil ofre få penge for en fin lyd. Skal man sammenligne den med andre produkter på markedet, så er den på niveau med UrbanEars Hellas, der er lidt dyrere.
None

None