GADGETS

man, 12 dec 2016

Presser mig til at sende nudes

Det er ulovligt at dele intime billeder med andre, når man har fået dem af en ung mellem 15-17 år

Pige på 15 år fra Odense Kommune

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre. I går snappede jeg med en fyr på snap og han bad om nudes. Det skal lige siges, at jeg aldrig har sendt sådan nogle - heller ikke i går. Han presser mig til at sende nudes, men jeg går kun med til mavebillede. Jeg tager så et billede i mit nattøj som består af en sort croptop og lange sorte natbukser. På billedet kan man ikke se mit ansigt, men tidligere havde jeg sendt selfies i den tro, at fyren mente det, da han sagde, han synes jeg var smuk. Senere på aftenen sender han mit mavebillede tilbage til mig. Jeg fik hjerte banken og tænkte hvad sker der?

Det viste sig at fyren havde siddet og set snap billedet på sin iPad og taget et "genbillede" med sin mobil for at jeg ikke kunne se hvis han nu havde taget Screenshot. Han siger at hvis jeg ikke gør som han siger vil han lægge billedet ud af min krop og billedet med mit, jeg citerer "grimme fjæs". Jeg spørger hvad han mener og han svarer, at han vil have, at jeg skal videochatte med ham og samtidig "røre mig selv" mens han onanerer. Jeg skriver så tilbage, at det ville jeg aldrig nogensinde gøre, og han skriver så "ok. Vi ses på de sociale medier". Jeg ved ikke, om han rent faktisk har lagt billederne ud. Mit problem er, at jeg ikke ved, hvordan jeg skal have det med det. For altså, når jeg er på stranden i bikini kan fremmede da også se min mave? Er det så ikke lige meget at et mavebillede, hvor mit ansigt ikke kan ses, bliver lagt ud til nogle i hans omgangskreds, der ikke ved hvem jeg er? Tak for jeres tid :-)

Svar:

Hej! Det lyder som en rigtig dum oplevelse, men også som om, at du har tænkt dig om og været ret fornuftig med hensyn til, hvad du har delt med ham. Og rigtig nok, et billede af en mave som alle kan se på stranden er nok ikke så slemt at få delt, men der er måske andre end dig, der ville føle det som langt mere krænkende end du gør, hvis det skete for dem. Nogle piger kan få det meget skidt i lang tid efter, hvis det sker for dem. LÆS OGSÅ "Fik billeder af 14-årig" Og hvis du tænker lidt mere over det, så har fyren, du snappede med jo både udsat dig for trusler for at du skulle gøre noget seksuelt og presset dig til at gøre noget, du måske ikke havde lyst til? Begge dele er ulovlige og du kan anmelde dem. Desuden må han ikke dele dit billede med andre, det er nemlig også ulovligt at dele intime billeder med andre, når man har fået dem af en ung mellem 15-17 år. Du er sikkert ikke den eneste, han har gjort det her ved, og andre piger er måske ikke så gode som dig til at tænke sig om, så måske de falder for hans pres eller trusler? Derfor kan det være en ide, hvis du overvejer at fortælle en voksen om, hvad du har oplevet. Det kan være en af dine forældre, en lærer, du har tillid til, eller det kan være til politiet. Du kan desuden skrive til snapchat om at brugeren har overtråde de community guidelines som Snapchat har. De kan lukke brugerens konto på grund af det. Tak for alle spørgsmålene Sexlinien for unge siger tak for dit spørgsmål – vi håber, vores svar har medvirket til, at du måske kunne løse dine problemer. Har du mere at spørge om eller vil du have uddybet dit svar, kan vi også fanges på vores telefon eller chat på Sexlinien.dk, hvor vi også laver rådgivning, hvis du ikke lige kan bruge vores brevkasse igen. Vi tager telefonen kl. 15-17 og chatter kl. 17-19 fra mandag til torsdag. Fredag er telefonen åben kl. 15-17. Nummeret er 70 20 22 66.