GADGETS

tor, 29 sep 2016

Sådan vælger du den rigtige a-kasse

Tegner du et medlemskab hos en a-kasse, så kan du altid optjene ret til dagpenge.

Er du kommet frem til, at det er en god idé at være medlem af en a-kasse, så bør du selvfølgelig gå på jagt efter den helt rigtige a-kasse. Hvad end du er medlem af den ene eller den anden arbejdsløshedskasse, vil du få udbetalt den samme dagpengesats, hvis du bliver afskediget. Der er dog mange andre måder, hvorpå de forskellige a-kasser adskiller sig fra hinanden.

1.     Vær opmærksom på prisen

Melder man sig ind i en a-kasse, bliver man opkrævet et kontingent hver måned. I den anledning vil prisen afhænge af, hvilken a-kasse man er medlem af. Vil man gerne holde sine faste udgifter nede, bør man undersøge, hvor meget det koster at blive medlem af en a-kasse. Det kan ofte være en god idé at sammenligne de forskellige a-kasser på kryds og tværs for at finde den bedste pris. På årsbasis kan der være mange hundrede eller måske tusinde kroner at spare, hvis man finder en prisvenlig arbejdsløshedskasse.

2.     Hvilke medlemsfordele får man hos a-kassen?

Tegner du et medlemskab hos en a-kasse, så kan du altid tjene ret til dagpenge. Det er dog ikke ualmindeligt, at du også kan få glæde af mange andre medlemsfordele. Det er f.eks. meget normalt, at man får adgang til fordelagtige tilbud og rabatter på rejser, forsikringer, shopping og meget mere. En a-kasse har typisk en lang liste over de ydelser, du kan drage nytte af, hvis du tegner et medlemskab. Selvom tilbud og rabatter er attraktivt, så kan du også opnå mange andre fordele ved at være medlem af en a-kasse. Jobrådgivning, juridisk rådgivning og sparring på jobansøgninger er nogle af de mest almindelige ydelser. Sætter du pris på denne slags medlemsfordele, så bør det også have indflydelse på dit valg.

3.     Serviceniveau – Hvad siger andre kunder om a-kasserne?

Det kan være svært at danne sig et overblik over serviceniveauet, før man er medlem af en given a-kasse. Dog kan man med fordel læse, hvad andre kunder har udtalt om de forskellige a-kasser. Der er flere medier og organisationer, som årligt kårer den bedste a-kasse, hvor der er fokus på den samlede kundetilfredshed. Selvom valget er dit, så er det en god idé at være åben over for inputs fra andre.

4.     Appellerer a-kassen til din branche?

Hvorvidt du er lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende kan have indflydelse på, om du kan blive medlem af en a-kasse. Der er også mange arbejdsløshedskasser, som kun henvender sig til specifikke brancher – også kendt som faglige a-kasser. Vælger du en tværfaglig a-kasse, er det mindre vigtigt, om du arbejder i den ene eller den anden branche. Der findes bl.a. a-kasser med speciale i henholdsvis akademikere, ledere og pædagoger, hvor der lægges vægt på kompetent rådgivning og sparring. I dag er det mest populært at blive medlem af en tværfaglig a-kasse, hvor alle er velkommen. Læs mere her, hvis du også kunne tænke dig at blive medlem af en tværfaglig arbejdsløshedskasse. (Indlægget er sponsoreret)