GADGETS

man, 02 nov 2015

Seebach klar med album og livetour

"Verden Ka' Vente" på Rasmus Seebach

Om præcis en uge udkommer Rasmus Seebachs længeventede fjerde album, "Verden Ka' Vente". I den forbindelse løftes sløret for en større livetour i starten af det nye år, hvor Seebach og band lægger vejen forbi landets største byer og præsenterer publikum for det nye albummateriale

”Jeg er endelig nået til et sted i mit liv, hvor jeg er holdt op med at jagte noget ude i horisonten. Jeg har valgt at leve i nuet. For hvad nu hvis de gode gamle dage er lige nu? Jeg tror, det er tydeligt at mærke, at jeg er glad for, hvor jeg er, og det jeg har.”

https://youtu.be/JOlUoYsUnNI?t=8 I en tid hvor albummet er hårdt truet af singler, holder Rasmus Seebach fast i det traditionelle albumformat.

”Jeg tænker ikke i singler. Det bliver så tomt, hvis det bare skal handle om en lille reklamemelodi på radioen. Jeg elsker at arbejde med albumformatet. Her føler jeg, at jeg har tid til at fordybe mig i en hel periode af mit liv. En periode med både glæde og sorg. Derfor er der også både glade og alvorlige skæringer på ”Verden Ka’ Vente”.

Der er igen gået hele to år siden sidste udgivelse, og man kunne fristes til at spørge, hvorfor Rasmus Seebach lader publikum vente så længe på mere musik?

”For mig er det ikke en præstation i sig selv at få noget mere musik på gaden. Jeg har en klar ambition om niveauet på de sange, jeg vælger at dele med verden. Og det tager tid at nå det niveau. Jeg ved, hvad sange kan betyde i et liv. Hvilken forskel en sang faktisk kan gøre. En sang kan ligefrem redde liv. Det har jeg selv set. Derfor tager jeg hver eneste sang meget meget alvorligt. Der er ikke plads til fyld på mit album. Hvert et ord og hver en strofe af ” Verden Ka’ Vente” er jeg virkelig stolt af.”

På sit fjerde album vender Rasmus Seebach tilbage til en mere rå lyd. Albummet bærer præg af soul, og man vil på nogle af sangene opleve en mere sexet sound. Om albumtitlen, ”Verden Ka’ Vente”, fortæller han: “Titlen "Verden Ka' Vente" binder en god sløjfe om dén her pakke af sange. Sommetider er man nødt til at lukke af for alt andet udenom for at kunne være 100 procent til stede der, hvor man er. Alt det andet må vente, for lige nu har jeg valgt at være her. Vi vil så gerne være flere steder på én gang. Vi er online, selv når vi er sammen med dem, vi elsker. Man vil jo ikke gå glip af noget. Virkeligheden er bare den, at man kun kan være rigtigt til stede et sted ad gangen”. I starten af det nye år kan publikum opleve Rasmus Seebach og band live i landest største byer. "Verden Ka' Vente"-tour 2016. 05/02 Arena Nord, Frederikshavn 06/02 Spektrum, Vejle 12/02 Blue Water Dokken, Esbjerg 13/02 Jysk Arena, Silkeborg 19/02 Falconer Salen, København 20/02 Falconer Salen, København 27/02 Ceres Arena, Aarhus 03/03 Roskilde Hallerne 04/03 Arena Fyn, Odense 11/03 Gigantium, Aalborg