GADGETS

man, 15 dec 2014

Sexet og charmerede elektropop fra north carolina-duo

Sylvan Esso på dansk grund

Oprindeligt var Sylvan Esso slet ikke tænkt som et selvstændigt projekt. Sangerinden Amelia Meath havde skrevet nummeret ‘Play It Right’ til sit band Mountain Man, men da trioen en aften optrådte sammen med producer Nick Sanborn (Made of Oak), bad hun ham remixe det. Og dét, der egentlig var startet som en leg, udviklede sig hurtigt, for Meath var nemlig så begejstret over Sanborns nyfortolkning, at hun gik sammen med ham for at spille mere electropop, men af den sexede og menneskelige, snarere end robotagtige og kølige slags. Sylvan Esso lægger sig i bølgen af mand/kvinde-duoer som Cults, Phantogram, Purity Ring og selvfølgelig Beach House, men deres selvbetitlede debutalbum fra maj blev af anmelderne rost for sin specielle blanding af folk og electronica. Også herhjemme konkluderede Soundvenue at de to

“skaber fantastiske ting i mødet mellem forskelligheder. Køn såvel som genrer”.

GAFFA tildelte albummet 5 stjerner, kaldte det

“imponerende”

og skrev blandt andet, at Sylvan Esso

“har formået at skabe et helt integreret univers, som sejler hen over stenede underlag uproblematisk som en anden musikalsk mountainbike”.

Efter intense turnéplaner i USA gør North Carolina-duoen i 2015 klar til at indtage Europa, og ét af stoppene er Pumpehuset, hvor man for første gang får mulighed for at opleve Amelia Meaths karismatiske røst og Nick Sanborns kreative toner på dansk grund.