GADGETS

man, 28 aug 2017

Tips til indretning af studieboligen

Der er ikke så mangle muligheder når man skal indrette sig på få kvadratmeter.

Rigtig mange studerende bor i de større danske byer, hvor de fleste uddannelsesinstitutioner befinder sig. Mange af de studerende foretrækker at bo tæt på byen og uddannelsesinstitutionerne, hvorfor de tit må nøjes med få kvadratmeter. Som studerende bor man nemlig ofte på meget få kvadratmeter.

Mange bor på kollegieværelser eller værelser i en lejlighed med fælles køkken og badeværelse. De få kvadratmeter stiller høje krav til kreativiteten, når studieboligen skal indrettes. Der skal nemlig være plads til mange forskellige gøremål på meget få kvadratmeter.

Velvalgte møbler

Når pladsen er trang, handler det i høj grad om, at man ikke fylder værelset eller studieboligen med en masse ligegyldige møbler. Det gælder om at udvælge de nødvendige møbler, der skal til for at gøre værelset eller boligen brugbar og funktionel. Der findes nemlig forskellige typer af møbler. Der findes de yderst nødvendige møbler og de mindre nødvendige møbler. Du finder hjemmesiden her, som tilbyder et stort udvalg af møbler til studieboligen. Et møbel, som studerende ikke kan eller bør undvære, er eksempelvis en god seng. Sengen er en nødvendighed for, at man som studerende kan få den nødvendige nattesøvn. I forbindelse med indretningen af værelset eller studieboligen er det derfor først og fremmest vigtigt at vurdere, hvor sengen skal stå. På få kvadratmeter er der ofte ikke mange muligheder, hvorfor det ofte er selvsagt, hvor sengen skal placeres. Idet sengen tager en stor del af værelset eller studieboligens arealer, er det vigtigt, at sengen ikke alene har funktionen seng. Ved at lægge et flot sengetæppe og nogle fine pyntepuder på sengen, kan man hurtigt forvandle sengen og give den tilsvarende funktion som en sofa. Et godt tip, når man indretter på få kvadratmeter er netop at give møblerne mere end én funktion.

Kombineret spisebord og skrivebord

Der hersker ingen tvivl om, at sengen er det absolut vigtige møbel på værelset eller i studieboligen. Sengen og et garderobeskab er således de første møbler, der skal prioriteres i indretningen af studieboligen. Hvis man dog er så heldig at have mere plads, kan man med fordel investere i et flot spisebord med tilhørende spisestole – klik her, og se mulighederne. Selvom pladsen er trang, er det nemlig altid rart at have et sted, hvor man kan sidde og spise. Mange tænker måske, det ville være mere fordelagtigt at investere i et skrivebord frem for et spisebord. Som studerende bruger man nemlig mange timer med bøgerne eller foran computeren, når pensum skal læses, og opgaverne skal skrives. Fordelen ved at investere i et spisebord frem for et skrivebord er dog bare, at spisebordet sagtens kan bruges som et skrivebord. Modsat er det dog sværere at bruge et skrivebord som spisebord, idet skrivebordet ofte kun vil have en enkel stol. Ved at investere i et spisebord får man således et kombineret spise- og skrivebord. Man kan således have gæster på besøg til spisning om aftenen og læse og skrive opgaver om dagen ved ét og samme bord. Det kan derfor ikke understreges nok gange, at det er vigtigt at skabe flere funktioner i et og samme møbel.
None

None