Young Thug gav koncert på Train i Århus mandag den 24. august.

Young Thug gik til tælling på Train

Der var noget Dennis Rodman over Young Thug’s excentriske fremtoning: long sleeve tatoo-trøje, piercinger i ansigtet og afblegede dreadlocks. Sålænge koncerten varede var det en fest, men Young Thug gik til tælling efter en 40 minuttert, hvor festen ellers peakede

Af: Anders Herfelt Jensen

Der var gang i Train, Århus, taget i betragtning af at det var en mandag aften. Young Thug fyrede godt og grundigt op under publikum, og publikum fyrede op under et par fede, så en liflig duft af pot bredte sig i rummet.

Gik i gulvet

Koncertstarten blev (selvfølgelig) udskudt med omkring 20 minutter, men da Young Thug endelig kom på scenen var det med vild og excentrisk attitude, der lod stemningen ryge helt til tops. Hans DJ havde da også gjort et godt stykke arbejde inden, med at varme publikum op. Men energiniveauet var åbenbart også for høj til Young Thug, for efter nummeret Told You røg han i gulvet. Først kom en fra hans crew til undsætning med en joint, men da der var ved at gå panik i de andre på scenen, rejste han sig pludselig op og fortsatte.

Tidlig afslutning

Når Young Thug rappede, lød det rigtig godt. Godt flow, god teknik. Derfor var det da også æregeligt, at han kun rappede med på cirka 20 procent af teksten. Resten var playback, der tog over for ham, mens han solede sig i publikums kameralys. Men det var tilsyneladende nok til at skabe en god fest. For musikken spillede, bassen pumpede og publikum var vilde. Stemningen var da også helt i top på Train da han spillede hitsene I Know There’s Gonna Be (Good Times), Stoner og Get TF Out My Face. Desværre sluttede koncerten brat efter kun 40 minutter, da Young Thug gik i gulvet for anden gang.

Langt fra rødderne

Der er langt fra hiphoppens rødder som Gangsta, Wu-tang og Mos Def til kun 23-årige Young Thug, og især når det kommer til live-optræden. Derfor får Young Thug kun 3-T’er, men han kunne godt have sneget sig op på fire, hvis han ikke havde afsluttet koncerten så hurtigt. Heldigvis var opvarmningen inden koncerten rigtig god. Det var den MØ og Elephant-”mikstøsen” Soleima – også kendt fra Flødeklinikken – der stod for denne, hun gav en inderlig og nærværende pre-act.

tre t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.