FILM, TV & TEATER

tir, 23 aug 2016

1900 dansere tager en svingom i Tivoli

Danseskolernes Dag danses i gang lørdag den 27. august kl. 12.00

Danseskolernes Dag er lige om hjørnet. 1900 dansere fra nær og fjern kigger forbi og viser deres bedste og vildeste trin for Tivolis gæster. Man kan bl.a. opleve Vild med Dans-veteranerne Britt Bendixen, Marc Christensen og Katrine Bondes elever. Dagen byder på opvisninger på Plænen og Pantomimeteatret, og traditionen tro afholdes Tivoli Mesterskaberne i Dans. Danseskolernes Dag danses i gang lørdag den 27. august kl. 12.00

Latin, disco, standard, hiphop, show og jitterbug. Danseskoene er kridtet, og der er sus i skørterne, når Danseskolernes Dag vender tilbage til Tivoli for 11. gang. Dagen afvikles i samarbejde med De Danske Danseskoler, som har samlet ca. 1900 dansere fra det meste af landet.

 

Medarrangør for De Danske Danseskoler, Ole Grønhøj, udtaler:

Dans skaber glæde, sammenhold og fællesskab både blandt udøverne og tilskuerne. Der er derfor en ganske særlig oplevelse i vente, når cirka 1900 dansere fra hele Danmark samles i Tivoli og viser, hvad de kan. I år afvikler vi traditionen tro Tivoli Mesterskaberne i Dans på Plænen, og vi håber at se en masse heppende gæster den 27. august.

None

None

Vild med Dans-veteraners elever

Hele dagen vil Plænen og Pantomimeteatret danne ramme for danseopvisninger med hold fra forskellige danseskoler. Nogle af de dygtigste unge dansere samles i Haven og skaber en fest, der giver de gængse afdansningsballer baghjul. Gæsterne vil bl.a. kunne opleve eleverne fra Vild med Dans-veteranerne Britt Bendixen og Katrine Bondes danseskoler, som giver smagsprøver på deres evner indenfor forskellige stilarter. På Plænen styrer danser Marc Christensen løjerne som konferencier. Marc er aktuel i den kommende sæson af Vild med Dans, hvor han skal danse med sangerinden Julie Berthelsen. Han har deltaget i programmet to gange tidligere, hvor han har været partner med skuespiller Charlotte Fich og stjernesvømmeren Jeanette Ottesen.

Traditionsrigt mesterskab

Traditionen tro afholdes Tivoli Mesterskaberne i Dans på Plænen. Tivoli Mesterskaberne startede i 1930'erne, og efter at have holdt pause i en årrække blev konkurrencen genoptaget for ti år siden – til stor glæde for Tivolis mange danseinteresserede gæster. Udover mesterskabet kan gæsterne opleve et Master Show, som er en særlig opvisning, hvor de danske europamestre og verdensmestre imponerer i forskellige discipliner. LÆS OGSÅ: "Stor pop-uge i Tivoli"

Swingdans på Plænen

Når mørket falder på, og Tivoli-lysene tændes, er det gæsternes tur til at finde danseskoene frem. Kl. 22.00 spiller Niels HP og Tivolis Bigband op til dans på Plænen, hvor alle er velkomne til LørdagsDans i sensommer natten.

Program på Plænen:

kl. 12.00 (Start på Danseskolernes Dag i Tivoli 2016)

kl. 13.00-15.00: Opvisninger

kl. 16.00 Tivolimesterskabet

Kl. 17.30 Nationale mestre Kl. 18.30 Mastershow