MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 24 aug 2015

Din krop er klogere end du tror

Caroline Thorsfelt er sundhedsblogger og deler opskrifter og træningstips. Hun kalder sig for sundhedsrealist, som tror på tror på en sund og varieret kost, og ikke BMI og slankekure.

Jeg fik lyst til at kyle alle de åndsvage blade ud i havet, og brænde dem, eller omvendt. Men så ligger de jo bare i den næste kiosk, og den næste? Jeg skulle på arbejde og kunne ikke lige få det presset ind i kalenderen, men arrig dét var jeg

 

Af: Caroline Thorsfelt, blogger

  Jeg stod i Føtex, i kiosken, skulle have noget tyggegummi inden job, havde fået 4 timers søvn og min ånde stank af 8 liter kaffe og kødsovs fra dagen før. Mens jeg stod og nærmest sov stående faldt mit blik på de tonsvis af blade der altid er ved sådan en kiosk. Jeg kiggede på damebladene og især sundheds-/fitnessbladene, alle sammen havde noget med vægttab på forsiden. Det er der i og for sig intet nyt i, sådan noget skriver de altid om, men jeg blev forarget over overskrifterne “

Få drømmekroppen NU

” “

tab 5 kilo på 5 uger

” “

Træn de her 5 øvelser og få flad mave

” “

Spis LCHF og tab dig hurtig

t” osv osv osv osv..

LÆS OGSÅ: "Hvad nu hvis".

Acceptér dig selv Jeg syntes det er helt i orden man gerne vil tabe sig, få flad mave, blive slankere, blive stærkere, lavere fedtprocent, jeg har selv været der. Jeg manglede bare et blad med en overskrift der lød:

“Lær at elske og accepterer din krop

” dét ville have sparet mig for et hav af dårlige kropsbeslutninger. Sundhed handler ikke om tallet på vægten, på antal kalorier du indtager, på størrelsen af dit tøj, på hvor mange kilo du kan løfte. Sundhed handler (FOR MIG) om at kunne acceptere sig selv. Der er så mange (alt for mange) programmer, interviews, blade, bøger osv. om sundhed omkring kroppen udefra. Hvor er programmet omkring sundheden indeni kroppen?

Se Carolines egen blog og læs de øvrige indlæg fra vore Bloggerteam 

her

MIN krop

Jeg har prøvet alle kure. Nogle fordi jeg gerne ville tabe mig, andre på grund af “research” til bloggen. Ingen, INGEN har virket optimalt for mig, min krop brokkede sig, jeg fik ondt i hoved, jeg manglede energi. Fordi en “ekspert” mener at grape er en vidunder frugt, og du vil opnå vægttab med den, så betyder det jo ikke at det vil virke for mig. Personen har jo ikke studeret MIN krop, og aner ikke hvad jeg har brug for, hvor meget energi jeg har behov for på mit arbejde, hvornår jeg kan spise aftensmad, kun JEG ved det. Jeg er træt af andre mennesker udgiver sig for at vide meget mere om min og din krop, end vi selv gør. Jeg mener hvem fanden tror du lige du er? hold din “

ekspertviden

” for dig selv! Du har lov til at ytre din mening, og komme med dine holdninger, men du skal ikke fortælle mig hvad jeg må og ikke må, fordi det ved du faktisk ikke!!

LÆS OGSÅ: "Find dit bedste jeg".

Forstå din krop

Det her er DIN krop vi taler om, og din krop er klogere end hele landets eksperter til sammen. Du skal bare lære at lytte til den – forstå den. Lad være med at sammenligne dig selv med andre, hver krop er forskellig. Jeg vil aldrig kunne få en modelslank krop, jeg er 167 ikke 180, jeg har slet ikke samme kropsmål som en model, eller andre, og det er helt okay, fordi dette er min krop, og ikke din. Verden er fuld af forskellige og fantastiske kvinder, store, små, høje, lave, slanke, tykke, lyse, mørke.. Vi er alle forskellige, alligevel har vi den indbildning at vi skal være tynde og slanke for at passe ind, for at være smukke? Det skræmmer mig helt vildt. Den spade der satte alt det her i gang, han/hun står overfor en gevaldig omgang buksevand når jeg finder ham/hende. Selvom de nok er borte. Fordi det her har jo stået på i alt for mange år. Lad det slutte nu.

LÆS OGSÅ: "Vi mangler udsyn"

Lyt til din krop

Jeg betalte for mit tyggegummi og gik derfra i frustration og vrede, samt klarhed. Jeg er skide ligeglad med hvordan andre tænker om min krop, det er mig selv jeg er bekymret for. Du er din krops værste fjende, fordi dine tanker er mere skræmmende end andres. Samtidig er du din egen største

st

øtte

, fordi dine tanker om dig selv og din krop overvinder “eksperternes” mening. Din krop er klogere end du tror, du skal bare lytte til den!

“Lær’ at elske og accepterer din krop, dét fortjener du!”