MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 06 maj 2015

JonasForFanden: Dumhed Før Stormen

JonasForFandens "Dumhed Før Stormen" er et produkt af perfekte omstændigheder

Han er kendt som den karismatiske feststarter fra Specktors, men med  JonasForFandens nye EP viser der sig  en langt mere ambitiøs og alsidig sangskriver, end man har set før. Det skyldes både at rapperen er blevet far, og at han har mødt den helt rigtige producer. Sammen med EP’en udkommer 2.singlen ’Blind’ inkl. video, som er featuring svenske Alina Decerverski.

Fra det øjenåbnende faderskab til den fantastiske kemi med ELOQ – ’Dumhed Før Stormen’ et produkt af perfekte omstændigheder. Det er lyden af en rapper, der blev tvunget til at se på sit liv med nye øjne, og på den måde fornye sit udtryk fuldstændig.

https://www.youtube.com/watch?v=bBX6VOYzcwA&feature=player_detailpage#t=0 Nogen gange skal der noget radikalt til, før man virkelig ændrer sig, og for JonasForFanden kom denne radikale forandring i form af en søn.  ”Mens vi lavede Kadavermarch’’ med Specktors i 2011 fik jeg min første dreng. Pludselig havde jeg en masse tid derhjemme, og en masse muligheder for at få skrevet mere. Og her endte jeg med at skrive en masse ting, der ikke passede ind under Specktors-projektet.” Sammen med EP’en udkommer 2. singlen ’Blind’, Hvor man netop kan høre, at rapperen for alvor har fået øjnene op for tilværelsens kompleksiteter. Tracket, der gæstes af den svenske popstjerne Alina Devecerski, er nemlig et dybfølt og anderledes afdæmpet nummer, der samtidig bevarer rapperens sans for ordspil og metaforik: ”Tracket har et omkvæd om, at kærlighed gør blind, hvilket selvfølgelig er en kliché. Men jeg synes det var sjovt at lege lidt med klichéen, og få det til at handle om, at kærlighed gør blind, fordi man ikke længere ser de andre piger” siger Jonas. Sammen med EP’udkommer ligeledes videoen til ’Blind’, der tager trackets koncept et skridt videre. ”Vi var ude hos en stenhugger og hente en masse statuer”, forklarer rapperen. ”Det var vildt fedt at gå rundt mellem dem og performe – nærmest som i et teaterstykke. Meningen var, at alle statuerne skulle symbolisere, at alle andre piger er døde for mig” udtaler Jonas. LYT TIL EPEN HER På den måde er ’Blind’ symbolsk for hele udgivelsen. For selvom der stadig er plads til vilde udskejelser – check bare førstesinglen ’Nar’, der er lige så vild og catchy som Specktors-hittet ’Lågsus’ – møder vi her en rapper, der hverken er bange for at give sig i kast med dybe problemstillinger, komplekse metaforer eller ambitiøse lydbilleder. Netop produceren ELOQs futuristiske og nuancerede lydbillede har været en af nøglerne til JonasForFandens udvikling. ”Han forstår alle mine halvdårlige forklaringer, og ved præcis, hvordan jeg vil have, at det skal lyde. Hvis jeg siger ’det skal lyde som en megafon i modvind på toppen af et bjerg’, så forstår han med det samme, hvad jeg mener” fortæller Jonas. LÆS OGSÅ "Han er alt andet end en ’Nar’"