REJSER

ons, 03 feb 2016

Guide til køb af studiebøger

Det kan koste tusindvis af kroner at anskaffe nye bøger hvert semester. Men der findes veje udenom de store regninger.
Hvad enten du står foran den første skoledag på et nyt studie, eller du skal i gang med endnu et semester i rækken, kan der ligge en stor regning forude i form af nye studiebøger. Men bare rolig! Der er hjælp at hente. Her får du redaktionens bud på, hvordan du kan få fat i de nye bøger uden at sprænge banken. LÆS OGSÅ: "Lix: Studiebøgernes Spotify"

De brugte bøger:

På et stramt SU-budget kan det ofte være vejen frem at købe brugte bøger, når et nyt semester starter, og du kan se frem til en regning på flere tusinde kroner. I kategorien for brugte studiebøger findes der et væld af muligheder, men prøv fx DBA.dk, Pensum.dk, Bogbasen.dk eller Studenterguiden.dk. Her vil du også kunne slå to fluer med et smæk og sælge dine gamle og støvsamlende bøger, inden du investerer i de nye.  

Bogabonnement:

Næste mulighed er at oprette et abonnement hos Plusbog.dk. Det vil koste dig 99 kr. pr. måned, men så får du til gengæld besparelser på mellem 50 og 90 procent ved alle bøger - også de nyeste. Fragten lyder på kun 9 kr, og du vil have adgang til 40.000 bøger, lydbøger og e-bøger.  

De udenlandske:

Mange studier har litteratur på engelsk. Derfor vil det være en god idé at overveje, om du skulle få dine bøger sendt over Atlanten. Hos de amerikanske giganter Amazon og Ebay vil du kunne finde et utal af nye og brugte bøger og sikkert også nogle af dem, du skal bruge. Prisen vil formentlig ligge langt under, hvad du ellers ser, men hold øje med fragten, inden du bestiller!  

De elektroniske:

Hvis du vil sætte lidt point ind på samvittighedskontoen, kan du også gå helt digitalt og spare på papiret. Hos Bookboon.com kan du downloade dine studiebøger og på den måde have dem med dig overalt uden at skulle tænke på overvægt i tasken. Bookboon er verdens største udbyder af elektroniske studiebøger og har indtil videre udgivet mere end 900 gratis bøger, der kan downloades som PDF uden registrering. Eneste hage er de uundgåelige reklamer, der betaler gildet.  

Studiets egne:

Mange gange vil den nemmeste og hurtigste løsning dog være at bruge dit studies egen indgang til bøgerne. De fleste universiteter og professionshøjskoler har deres eget bibliotek, hvor du også kan få en pæn rabat på dine nye bøger. Det er måske ikke her du spare flest penge, men du er sikker på at få, det du skal bruge.