SEXBREVKASSE

tir, 13 jun 2017

Menstruation – den første eller den sidste…

Når du kommer i puberteten, sker der en masse ændringer med din krop.

Når du kommer i puberteten, sker der en masse ændringer med din krop. Det er eksempelvis i denne periode at piger får deres første menstruation. Og det at være enten den første eller den sidste, som får det, kan udløse forskellige tanker og følelser.

Af Sidse Elsig

Men hvordan forholder man sig til at kroppen er ved at ændre sig? Johanne fortæller hvordan det at bløde kan vække forskellige tanker. ”For nogle kan det være en lidt fjern og nærmest lægevidenskabelig ting. Men det er vigtigt at vide, at menstruation er naturligt og et tegn på at kroppen fungerer som den skal. Når man får sin menstruation følger der også et ansvar med. Man skal nemlig huske at beskytte sig når man har sex for at undgå at blive gravid”.
None

None

Sundheds- og seksualunderviser og studentermedhjælper i national afdeling, Sex & Samfund Johanne fortæller hvordan det for mange unge kan være svært at skille sig ud fra mængden, og det hvad enten man er den første i klassen, der har fået menstruation, eller den sidste. LÆS OGSÅ: "Den første gang" Derfor kan det være rart at dele dine tanker med nogen. ” Måske har du lyst til at tale med din mor eller en veninde. Del din glæde, dine bekymringer eller spørgsmål med én du føler dig fortrolig med. Du kan også tale med din sundhedsplejerske på skolen fortæller Johanne. Derudover er Sexlinjen både en telefon rådgivning, brevkasse og en chat og her kan du få svar på de spørgsmål du måtte have helt anonyme fortæller Johanne.